Open brief bouwplan ‘Betje Wolffstraat’

Geachte heer Helbig (directie deltaWonen),

Al een jaar houdt een bouwplan van uw woningbouwcorporatie de gemoederen in een deel van Zwolle bezig. De bewoners van de Betje Wolffstraat en omgeving zijn nog steeds niet overtuigd van de door u gewenste huisvesting voor co-assistenten van het ziekenhuis daar. Dat is jammer.

Ik kan mij voorstellen dat een direct betrokken buur van de bouwlocatie niet veel enthousiasme kan opbrengen voor uw poging wat te doen aan het tekort aan huisvestingsmogelijkheden van co-assistenten. U hebt compensatie aangeboden door een speelplaats die er ooit was op een andere locatie weer te creëren. U bent in gesprek gegaan en toch mocht het niet baten. Het verzet en de onvrede blijven.

“Lees verder…”

Dat is een beeld waar u als serieuze partner in deze stad, die dit jaar ook nog eens viert dat zij 100 jaar bestaat, toch ook niet gelukkiger van worden.

Maar u blijft zitten met uw opgave die co-assistenten in de buurt van het ziekenhuis een dak boven hun hoofd te bieden. Een dilemma dreigt.

Ik wil u een oplossing aanreiken die u wellicht helpt, zodat u de co-assistenten onderdak kunt bieden en uw imagoschade omzet in uitstraling die past bij een jarige. De oplossing;

Iets verder van het ziekenhuis, maar mooi centraal gelegen, staat aan de Wipstikkerallee, de villa IJsselhof. Onlangs stond in de krant dat deze villa nieuwe bewoners zoekt. Waarom geen co-assistenten dacht degene die mij dit idee aanbracht.

Als u deze villa verwerft; hier de co-assistenten onderbrengt lost u het dilemma op. De bewoners van de Betje Wolffstraat gelukkig en de co-assitenten onder dak op een hele mooie locatie tussen de twee ziekenhuizen.

“Samen maken we de Stad” is het motto voor Zwolle. Ik heb getracht dat te doen door oog te hebben voor de belangen over en weer en creatief te zijn in het zoeken naar een oplossing. Ik reken op uw welwillendheid om hiermee verder te gaan.

Met vriendelijke groet,

Edwin Koster

Gemeenteraadslid namens de SP

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Waardering voor het meedenken, maar raadslid Edwin Koster van de SP ‘herhaalt een eenzijdige discussie’. Zegt Wim Smit, manager Vastgoed en Projecten van woningcororatie deltaWonen. Smit reageert daarmee op een open brief die deltaWonen gisteren kreeg van de SP’er over de ‘kwestie Betje Wolffstraat’.

  Koster oppert dat deltaWonen een (omstreden) bouwplan in de Wipstrik zou kunnen laten vallen als de corporatie de villa IJsselhof – aan de Philosofenallee – koopt.

  DeltaWonen zou daar dan de co-assistenten kunnen huisvesten waarvoor binnenkort nieuw gebouwd wordt aan de Betje Wolffstraat. Edwin Koster kwam tot zijn open brief aan deltaWonen-directeur Gurbe Helbig omdat het bouwplan in de Betje Wolffstraat ‘de gemoederen in een deel van Zwolle al een jaar bezig houdt.’

  Verzet en onvrede bij omwonenden zijn gebleven ‘ondanks dat u in gesprek bent gegaan en hebt aangeboden om een speelplaats elders te compenseren’. In een poging uit de impasse tussen buurt en corporatie te komen, stelt Koster nu voor niet te bouwen in de Betje Wolffstraat, maar om het woningprogramma te realiseren in de leegstaande villa IJsselhof, enkele honderden meters verderop.

  Maar Wim Smit van deltaWonen stelt dat daar geen sprake van kan zijn. “We zijn al volop aan het voorbereiden om in de Betje Wolffstraat te beginnen met de bouw. Wethouder Witbraad heeft een jaar geleden de buurt al verteld dat het complex hier komt. Dan ga je niet nu nog wat anders doen.” Volgens de deltaWonenmanager chargeert Koster ook als hij stelt dat de hele buurt tegen de nieuwbouw is. “Wij horen ook andere geluiden. En een klankbordgroep van omwonenden heeft meegedacht met het ontwerp. Tot aan de kleur van de bakstenen toe. Koster voert een eenzijdige discussie. Dat heb ik hem overigens zelf ook al verteld.”
  Bron: http://www.destentor.nl


  ⚠️ Meld

Reageer