Cursus ‘Betrokken omgeving’

Zwolle – Steunpunt Informele Zorg en Dimence afdeling Preventie organiseren de cursus ‘Betrokken omgeving’ voor familieleden en andere naastbetrokkenen van mensen met psychische problemen.

Omgaan met iemand met psychische problemen valt niet altijd mee. Iedereen die dit meemaakt kan meepraten over de conflicten, overbelasting, zorg, machteloosheid en eenzaamheid. Tijdens de cursus wordt met vier bijeenkomsten stilgestaan bij de positie van de naastbetrokkenen en krijgen zij tips om mee aan de slag te gaan. Ook is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Deze korte cursus is voor partners, ouders en andere naastbetrokkenen van mensen met psychische problemen zoals adhd, autisme, angststoornis, borderline, (manische) depressie, dementie, schizofrenie of een andere psychische aandoening. Er hoeft niet per se een diagnose te zijn gesteld door een psychiater. De cursus, die gratis is voor de deelnemers, is bedoeld voor mensen uit de gemeente Zwolle. De bijeenkomsten zijn op dinsdag 13, 20 en 27 september en 4 oktober 2011 en beginnen om 19.30 uur bij Steunpunt Informele Zorg aan de Assendorperstraat in Zwolle.

Ruim voordat de cursus begint, worden telefonische kennismakingsgesprekken gehouden, aanmelden kan daarom tot en met 15 juli. Aanmelden en meer informatie: Cursuscentrum Preventie van Dimence, (038) 426 9 522 of preventie.westoverijssel@dimence.nl.

 

 

 

Artikel delen:

Reageer