Studenten verkopen deurmatten met bedrijfslogo

Zwolle – Vijf studenten van Landstede te Zwolle starten hun eigen bedrijf. Het bedrijf dat de naam ‘Carpet Unlimited’ heeft gekregen zal deurmatten gaan verkopen waarop klanten hun bedrijfslogo kunnen laten drukken.

Start De studenten startten begin dit jaar met het opzetten van een eigen bedrijf. In de periode tussen februari en juni schreven zij hun eigen ondernemingsplan, hielden een marktonderzoek, openden een eigen bankrekening en volgden workshops om meer ervaring op te doen rondom het ondernemen. De studenten hebben gekozen om aan bedrijven deurmatten met logo opdruk te gaan verkopen. ‘Ondernemers zien hun logo erg graag, ze zien hun logo het liefst overal en laten het ook graag zien aan anderen. Het logo op een deurmat drukken kan hierbij aan bijdragen, zo kunnen klanten en prospects bij het binnenkomen van het pand het logo direct zien.’ aldus een Hans Verhoek van Carpet Unlimited.

Jong Ondernemen

Het studentenbedrijf neemt deel aan het Jong Ondernemen onderwijsprogramma. Jong Ondernemen geeft de studenten de mogelijkheid een virtueel kantoor te openen, verschillende evenementen bij te wonen en wijst externe begeleiders uit het bedrijfsleven aan. Om een startkapitaal te winnen moeten de studenten aandelen verkopen. In juli zal er een aandeelhoudersvergadering georganiseerd worden waarbij de aandeelhouders geïnformeerd worden over het ondernemingsplan en de plannen van de studenten.

Na de zomervakantie zullen de studenten starten met de verkoop en eind dit jaar zullen zij liquideren, wat wil zeggen dat zij de aandeelhouders zullen uitbetalen en het bedrijf opgeheven zal worden. De studenten gaan namelijk in januari 2012 weer op stage.

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer