Aanhouding na overval

Zwolle – Een 42 jarige inwoner uit Apeldoorn is aangehouden op verdenking van een overval nabij het Kerkbrugje. De man had even daarvoor onder bedreiging van een mes een 18-jarige inwoner uit Zwolle gedwongen zijn portemonnee af te geven.

Op basis van een goed signalement kon de verdachte worden aangehouden op het Gasthuisplein. In zijn fouillering werd een mes en een boksbeugel aangetroffen. Die zijn in beslaggenomen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Mooi werk van getuigen en politie!

  Inderdaad die gast maar even een poosje vast houden. En (aangezien dat toch niet gebeurt) daarna GOED in de gaten houden! Dat soort volk moet gewoon door de politie gestalked worden! En pas als ze een hele tijd niet gepakt zijn met wapentuig of andere overtredingen hebben gemaakt kunnen de touwtjes losser.

  Nog mensen die vinden dat je het niet kunt maken om zo iemand te stalken en telkens te controleren?! Dan moet je eens vragen aan het slachtoffer hoe hij/zij zich nu voelt!


  ⚠️ Meld

 2. Huh? Die ervaring heb ik helemaal niet! Zolang je respect hebt voor mensen mag je hier juist alles gewoon zeggen.


  ⚠️ Meld

 3. tja ik helaas wel ,zal bij god niet weten wat ik verkeerd heb gedaan maarja.(en ik ben zowiezo niet beledigend , maar pas waarschijnlijk niet in het vriendenclubje)


  ⚠️ Meld

 4. Laten we on topic blijven joker. Dat is een goed begin om niet geblocked te worden 🙂
  Met een vriendenclubje heeft het niets van doen. (Dat is wel vaker door boze tongen beweerd en telkens niet waar gebleken)

  Over het topic heb ik mijn zegje wel gedaan. Ben het wonder boven wonder een keer eens met zusenzo. Benieuwd naar andere on topic reacties!


  ⚠️ Meld

 5. Helaas hebben ze dat niet inderdaad. En boefje staat zo weer op straat. Maar zo kan men natuurlijk wel weer ijverig gaan roepen ‘ga boeven vangen’ want daarvan loopt toch nog heel wat rond en als het wel opgepakt is, loopt het zo weer rond.

  Alleen wat ik me wel eens afvraag. Je leest wel vaker dat schorum (inbrekers, overvallers en nog meer) ook vrij vaak uit andere steden komen. Verhouding Zwollenaar-nietZwollenaar durf ik geen harde getallen voor te noemen maar m’n gevoel zegt dat het aandeel uit andere steden toch vrij hoog is, alsof ze andere steden opzoeken voor dit soort praktijken (en zou je dus in andere plaatsen mogelijk heel wat zwollenaren kunnen lezen in dit soort berichten)


  ⚠️ Meld

 6. Stalken? Mwah, denk niet dit de oplossing is. Ik denk dat een andere gecombineerde vorm beter is waarbij hij wel in beeld blijft. Eerst voldoende een straf uitzitten en daarna nog een deel voorwaardelijk aan vast knopen indien hij weer over de scheef gaat terug de bak in en zodra hij goed gedrag laat zien mogelijkheden aan te bieden waarbij hij zijn leven op rails krijgt.


  ⚠️ Meld

Reageer