Vierde editie Frion Sportdag

Zwolle – Vrijdag werd op Sportpark De Pelkaan voor de vierde keer de Frion Sportdag gehouden. Frion organiseerde deze dag samen met Stichting De Pelikaan (sv HTC, Oranje Zwart, ZMHC, ZTC de Pelikaan en de Haerst) en SportService Zwolle. Het werd een prachtig spontaan gebeuren!

frion_8-1.jpg

De Frion Sportdag werd geopend met een presentatie van het Frion Voetbalteam. Het team is het afgelopen jaar ongeslagen kampioen geworden en kreeg vrijdag daarvoor de welverdiende medailles uitgereikt. Voor iedereen was er deze dag op zijn of haar eigen niveau iets te doen. Iemand met een meervoudige beperking kon vooral beleven. Denk hierbij aan theater, een snoezelomgeving met verschillende activiteiten, huifkar rijden, klankschalen, djembee, zang enz. Daarnaast kon de deelnemer op het sportplein met allerlei sporten en activiteiten kennismaken zoals tennis, golf, hockey, beachvolleybal, enz. Dat het rond het middaguur even stevig regende deerde de deelnemers niet. Na een paar broodjes en een bak koffie gingen de sporters weer vrolijk verder met de activiteiten.

frion_1-1.jpg 

frion_4-1.jpg

 frion_13-1.jpg

Ook streden verschillende teams op het sportplein tijdens de sport- en spelactiviteiten voor een plek op het erepodium. Bij deze activiteiten ging het om behendigheid, teamwork en de juiste bewegingen maken. De activiteiten waren zo samengesteld dat het voor velen mogelijk is om deel te nemen. De winnaars werden beloond en het team dat eerste wordt, neemt de wisselbeker mee naar huis.

Het doel van de jaarlijkse Frion Sportdag is mensen met een verstandelijke beperking kennis laten maken met sport- en bewegingsactiviteiten en hen stimuleren hier structureel aan deel te nemen. 

Structureel aanbod

De eerdere Frion sportdagen bleken een succes. Vorig jaar deden 500 mensen uit de regio Zwolle en Steenwijk mee. Het animo en het enthousiasme van deelnemers aan de vorige sportdagen overtuigden Frion en de Pelikaan ervan dat er meer mogelijk moest zijn. Beide organisaties gingen samen aan de slag. Het resultaat is dat er naast de jaarlijkse sportdag nu een structureel sport- en beweegaanbod is voor cliënten van Frion. In de wintermaanden op de Frion-locaties en in de zomermaanden op de Pelikaan.

frion_9-1.jpg

frion_2-1.jpg

frion_3-1.jpg

frion_10-1.jpg

frion_5-1.jpg

frion_6-1.jpg

frion_7-1.jpg

frion_11-1.jpg

frion_12-1.jpg

frion_14-1.jpg

frion_15-1.jpg

frion_16-1.jpg

frion_18-1.jpg

frion_19-1.jpg

frion_20-1.jpg 

frion_17-1.jpg

Artikel delen:

Reageer