Denderende muziekcollage door Beukorkest

Beukorkest is de naam, wat het is laat zich moeilijk omschrijven. Feit is dat zaterdag 14 april vijftien muzikanten op het podium van Hedon staan, waaronder Stuurbaard Bakkebaard, André Manuel, Johnny Dowd en Def P. Dit levert een avond op die laveert tussen rock, avantgarde, rap, Americana, trash en pop. Samen produceren ze een geweldige muzikale collage met veel ruimte voor improvisatie, dynamiek, exotische instrumenten en vocale hoogstandjes. Overdonderend, hard en verrassend, met verrassend repertoire en een nieuwe dimensie in geluid.

”It’s new, it’s all fun, it’s exciting; stolen dialogues from the minds of your favorite young dynamic heroes: The Stuurbaard Bakkebaard Files! A new experience in adult fantasy – don’t miss it!’, kopt ‘Slump Stories #7′. Een comic-reeks van de hand van Rik van Iersel, o.a. geïnspireerd op de gezamenlijke busritten door Duitsland waar Stuurbaard Bakkebaard tussen 1998 en 2001 speelt op openingen van Rik’s tentoonstellingen in o.a. Berlijn, Karlsruhe en Osnabrück.

Van huis uit is Rik beeldend kunstenaar. Hij heeft de afgelopen jaren in vele Europese en Amerikaanse steden geëxposeerd. Zijn werk wordt gekenmerkt door het collage-effect, een invalshoek die Rik herkent in de muziek van Stuurbaard Bakkebaard. De samenwerking tussen Rik en Stuurbaard Bakkebaard intensiveert pas echt bij muzikale projecten als ‘Add instant life’ uit 2002, waar ook Mark E. Smith (The Fall) en Thurston Moore (Sonic Youth) aan meewerken. En later in 2005 ‘Transparancy Wolk’ met o.a. René van Barneveld (Urban Dance Squad) en André Manuel (Krang).

Dit alles voedt het idee om, in een groter verband met meer muzikanten en met meer voorbereidingstijd, een overweldigende collage te maken. Het verlanglijstje van Rik en Stuurbaard Bakkebaard wordt gebeld, er wordt gepland, geschoven, opties geplaatst en een jaar later is er een eerste Nederlandse tour van BEUKORKEST.

Drijfveer van BEUKORKEST is avontuur. Door de unieke samenstelling is er ruimte om te experimenteren; met elkaars – en met nieuwe muziek en met het instrumentarium. BEUKORKEST laveert tussen rock, avantgarde, rap, americana, trash en pop; de best denkbare muziekcollage die de naam BEUKORKEST verdient!

Samenstelling:

Rik van Iersel (Senga Etna)

Onno Kortland (Stuurbaard Bakkebaard)

Timo van Veen (Stuurbaard Bakkebaard)

Marc Koppen (Stuurbaard Bakkebaard)

Johnny Dowd

Def P (Osdorp Posse)

André Manuel

Bart Maris (dEUS, Zita Swoon)

Geert … (Dead Elvis)

Siem Nozza (Phantom Engineer)

Joshua van Iersel (Phantom Engineer)

Woody Veneman (Woody & Paul)

Paul van Hulten (Woody & Paul)

Richard Slegers (Senga Etna)

Arjan van Veelen (Amin, Senga Etna)

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle, via www.hedon-zwolle.nl en ’s avonds aan de deur. Deuren gaan open om 20:30 uur, aanvang: 21:00 uur. Een kaartje kost € 10,00 (excl. €1,00 servicekosten).

 

Artikel delen:

Reageer