Honkbalinternational Stuifbergen naar Zwolle

De velden van de Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks zijn vrijdag 13 april het decor voor het KVLO NK Softbal. Dit Nederlands kampioenschap is voor scholieren uit het voortgezet onderwijs. Blue Hawks is gastheer van één van de voorrondes. De Nederlandse honkbalinternational Nick Stuifbergen is tijdens dit toernooi bij Blue Hawks aanwezig. Hij zal onder andere de ceremoniële eerste bal gooien.

Van eind maart tot midden april vinden in acht dagen acht voorrondes plaats, verdeeld over het hele land. Dit jaar hebben 38 scholen zich ingeschreven met meerdere teams. In totaal nemen 69 teams en ruim 850 kinderen deel aan dit evenement. De winnende teams uit de voorrondes plaatsen zich voor de finale tijdens Mission Olympic, The School Final 2007. Dit grootste jeugdsportevenement van Nederland vindt dit jaar plaats op vrijdag 8 juni 2007 in en om het Olympisch Stadion in Amsterdam.

De voorrondes worden ondersteund door diverse Nederlandse internationals, waaronder werper Kenny Berkenbosch, tweede honkman Michael Duursma en pitcher Nick Stuifbergen. Dit drietal maakte deel uit van het Nederlands team, dat eind 2006 historie schreef door de finale te bereiken van de Intercontinental Cup in Taiwan. Stuifbergen reist 13 april af naar Zwolle om te begeleiden tijdens de voorrondes op de velden van Blue Hawks. Ook zal hij een demonstratie geven.

Buiten het toernooi om zijn er ook nog andere activiteiten. Er zal bij elke voorronde een slagkooi met werpmachine aanwezig zijn. Ook kun je door middel van een speedgun jouw werpsnelheid meten. De toegang bij Blue Hawks is gratis en iedereen is welkom.

Categorieën

Het KVLO NK Softbal wordt vrijdag 13 april vanaf 10.00 tot 17.00 uur in Zwolle verspeeld in vier categorieën, namelijk jongens tot en met veertien jaar, meisjes tot en met veertien jaar, jongens vanaf vijftien jaar en meisjes vanaf vijftien jaar. Vijf scholen zijn aanwezig in Zwolle. In totaal doen 156 sporters mee aan het Nederlands kampioenschap, verdeeld over dertien teams uit Zwolle, Drachten, Deventer, Raalte en Emmen.

Het KVLO NK Softbal is een initiatief vanuit de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) dat zich al zo’n dertig jaar bezighoudt met het organiseren van de schoolsporttoernooien. Er zijn op dit moment Nederlands kampioenschappen in zestien verschillende takken van sport.

HSV Blue Hawks

De honk- en softbalsport werd 45 jaar geleden geïntroduceerd in Zwolle. Momenteel groeit Blue Hawks uit tot één van de grootste honkbalverenigingen in Overijssel. De club telt dit seizoen vier jeugdteams, één heren honkbalteam en twee softbalteams. De afgelopen drie seizoenen behaalde de club vier kampioenschappen.

Dit seizoen heeft Blue Hawks weer de beschikking over een nieuwe hoofdsponsor. Bwefar Lichtprodukties (http://www.bwefar.nl) is bereid gevonden om de Zwolse club financieel te ondersteunen. De sponsor zal onder meer de komende jaren op de kleding van de spelers uit het herenteam te zien zijn.

De honkbalsport kende onlangs een flinke opleving toen het Nederlands team zorgde voor een honkbalkoorts tijdens het wereldkampioenschap in Nederland. Oranje, huidig Europees kampioen, schreef geschiedenis met een vierde plaatst. Een jaar later schreef Nederland opnieuw geschiedenis door de finale te bereiken van het sterke mondiale Intercontinental Cup.

 

Artikel delen:

Reageer