Picknick brengt verschillende culturen bij elkaar

Zwolle – Bij de speeltuin- en wijkvereniging het Noorden vond zaterdagmorgen de interculturele picknick van SIVOZ en ‘t Gilde plaats. De picknick was georganiseerd voor vaders, moeders en kinderen en andere belangstellenden met verschillende culturele achtergronden uit alle wijken van Zwolle.

25-06-2011_multicuturele_morgen_speeltuin_het_noorden3.jpg

De speeltuin was een prachtige plek met mooie speeltoestellen voor kinderen om naar hartenlust te spelen, al was de regen wel een spelbreker zaterdag. Voor volwassenen was de picknick een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en op ongedwongen wijze in contact te komen met mensen die een andere culturele achtergrond hebben. Ook voor kinderen was het leuk om spelenderwijs met kinderen uit diverse culturen kennis te maken. Verder was er een Indiase dansoptreden, schminken en konden kinderen een henna tattoo laten plaatsen. Bezoekers namen hun eigen lunchpakketje. Kinderen kregen van Sivoz ranja en iets lekkers erbij. Verder was er koffie en thee verkrijgbaar in de kantine.

25-06-2011_multicuturele_morgen_speeltuin_het_noorden1.jpg

25-06-2011_multicuturele_morgen_speeltuin_het_noorden2.jpg

De Stichting Interculturele Vrouwenorganisatie Zwolle, afgekort SIVOZ, is eind 2007 opgericht vanuit de wens van vrouwen met diverse culturele achtergronden naar meer onderling contact. Deze vrouwen hebben de ervaring opgedaan, dat contacten verrijkend en verrassend zijn. Het idee dat mensen met een andere cultuur heel anders zijn, wordt anders als je met elkaar in gesprek raakt. Er blijken juist veel overeenkomsten te zijn. Informatie en gesprekken bevorderen onderling begrip en respect voor elkaar.

Het doel van de stichting is vrouwen met diverse culturele achtergronden met elkaar in contact te brengen en de integratie in Zwolle te bevorderen. Hiertoe behoren zeker ook Nederlandse vrouwen. De stichting wil aansluiten bij de behoeften van vrouwen zelf en ziet haar werk als aanvullend op hetgeen al in de stad aan initiatieven bestaat. SIVOZ werkt graag samen met andere organisaties om het gestelde doel te bereiken.

Artikel delen:

Reageer