Muziekwijkfestival in teken van Herman Brood

Zwolle – Het was de middag voor Herman Brood zaterdagmiddag in de Muziekwijk van Holtenbroek. Het borstbeeld van Herman was weer even publiekelijk te zien in Zwolle. Vorig jaar werd het borstbeeld dat voor Hedon stond nog verwijderd door eigenaar Ivo de Lange van IQ Kunstuitleen uit angst voor diefstal. Het beeld was present tijdens het Muziekwijkfestival dat Woningstichting SWZ organiseerde bij de wijkboerderij aan de Klooienberglaan. De publieke belangstelling viel door de motregen helaas tegen.

 broot_1-1.jpg

Tijdens het gratis Muziekwijkfestival waren er optredens van de Meander BigBand en BrooT, de Herman Brood Tribute Band. De BrooT band bracht alle bekende nummers van de nationale rocklegende. Het weet de sound van Herman Brood verrassend goed te imiteren. Zelfs de zanger lijkt sprekend op ‘onze Herman’. De Meander Bigband en BrooT brachten speciaal voor het Muziekwijkfestival ook een paar gezamenlijke nummers ten gehore. Voor kinderen was er een springkussen en werd een schilderworkshop ‘Maak je eigen Herman Brood’ gegeven. De mooiste creaties worden uitvergroot en komen als een kunstwerk langs het bouwterrein te hangen. Deze middag was er ook informatie over de nieuwbouw in de Muziekwijk. Wethouder Erik Dannenberg en Eddy Veenstra, directeurbestuurder van Woningstichting SWZ, leverden een bijdrage tijdens het officiële gedeelte. SWZ bouwt al geruime tijd aan de Muziekwijk. Primaire doel van dit festival was de wijk nog meer naamsbekendheid te geven. Tevens wilde SWZ de vorderingen in de bouw vieren met de bewoners van de wijk. Maar ook inwoners uit andere wijken waren welkom.

broot_2-1.jpgDe De Bombita’s horen er natuurlijk ook bij…

broot_8-1.jpg

broot_4-1.jpg
‘Herman Brood’ (links in beeld) kijkt naar het concert van BrooT… 

broot_3-1.jpg

300 nieuwe woningen in de Muziekwijk

Tot 2014 realiseert Woningstichting SWZ in de Muziekwijk ruim 300 nieuwe woningen. De verkoop van de tweede fase is in mei gestart en was zeer succesvol. Van de 55 koopwoningen zijn inmiddels 17 woningen definitief verkocht en staan er nog 30 onder optie. De start van de bouw is in het najaar van 2011 en de eerste woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2012 opgeleverd. De voorbereidingen voor de derde fase zijn inmiddels in volle gang. Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk krijgt een plek aan de Klooienberglaan.

 

broot_5-1.jpg

broot_6-1.jpg

broot_7-1.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Fijn stukje muziek van BrooT, maar man.. man.. man…. wat een beveiliging daar!! Allemaal fel gele hesjes en hondengeleiders erbij. Holtenbroek is kennelijk zo veilig nog niet.


  ⚠️ Meld

 2. Gezellig evenement. Goed optreden van de Meander Big Band en BrooT. Die ook wat samen deden. Met de originele Bombita’s en het beeld van het hoofd van de originele, aansprekende en doorleefde Herman .Zoals we het jaren kenden toen het de entree van Hedon markeerde. Ook het optreden van raadslid Freddy E., achter de snacks, kan en mag niet onvermeld blijven. Was zo te zien op tijd weg, want zoveel regen als op de foto’s heb ik zéker niet gehad.  ⚠️ Meld

 3. Om half drie was ik er, een suf feestje waar kennelijk nog de stemming in moest komen. De aankondigingen waren divers en veelbelovend en naar mijn gevoel niet goedkoop, integendeel.
  Ik hoop dat deze muziekwijk uiteindelijk goed verkoopt en alle mensen er lang en gelukkig mogen leven.

  Maar nou even mijn verhaal, ik woon een wijk verderop, al dertig jaar en zou graag willen dat dat deel, onze flats, ter preventie van ver-schrikkelijke dingen een camera-bewaking krijgt, waardoor achteraf domme dingen kunnen worden achterhaald. Dat zou te duur zijn, maar als ik de verkwiste penningen van vandaag zie, denk ik zo: hadden wij daar niet wat van kunnen krijgen voor een veiliger leefomgeving?
  Ik zal wel niet het juiste niveau hebben om dit te begrijpen..

  Ik ga toch maar weer eens verhaal halen bij de Woningbouw-vereniging, misschien dat dat helpt.

  Vriendelijke groeten,
  HLB


  ⚠️ Meld

 4. Ik vond het ondanks het slechte weer en de magere opkomst toch fijn om op te mogen treden.In Zwolle hangt echt de liefde voor Herman nog en dat voel je als zanger van een Brood tributeband op het podium.Allemaal bedankt.
  Jos


  ⚠️ Meld

Reageer