Zweefvliegen

Zwolle – Zweefvliegen doen hun naam eer aan want zij kunnen perfect stilhangen (= zweven) in de lucht. Ze lijken uiterlijk veel op bijen en wespen maar onderscheiden zich er van o.a. omdat ze geen taille hebben, slechts 2 vleugels en grote ronde ogen. Bijen en wespen hebben wel een taille, 4 vleugels en ovale ogen. Op de foto zit een zweefvlieg zich te wassen.

ap_weblogzwolle_26juni2011.jpg
Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Paardenvlieg… vast een daas (andere naam) inderdaad. Zweefvliegen heb ik nog nooit last van gehad…… in tegenstelling tot dazen. Wat een krengen zijn dat.

 2. Maar een daas en een zweefvlieg moet wel redelijk gemakkelijk uit elkaar te halen zijn!

  Dazen zijn in ieder geval pokkebeesten ja!

 3. Misschien kunnen ze het wel maar ik heb het nog nooit meegemaakt, dit in tegenstelling tot dazen…. die beesten MOET je wel doodmeppen want wegjagen helpt niet, ze blijven komen….. etters….. Zweefvliegen zijn veel voorzichter en als de sodemieter weg en veel sneller dan dazen.

 4. Hierover zag ik laatst nog een leuke vraag in Intermediair onder het rubriekje “Knagende vragen”:
  Een daas is zwaarder en lomper dan een mug. Toch voel je het als een mug op je landt en wil gaan steken. Bij een daas voel je het vaak pas als je gestoken wordt; hoe kan dat?
  Het antwoord heb ik nog niet gelezen 😀

 5. Daas bijt voordat hij landt 😛

  Nee, geen idee want dat is dus niet het geval…. eerst landen, dan bijten (een daas steekt niet maar bijt, een mug bijt niet meer steekt)

Reageer