Politie tevreden over gedrag motorrijders van TT Assen

Zwolle – Videosurveillanten van de politieregio’s Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland hebben op vrijdag en zaterdag 25 juni toezicht uigeoefend op excessief rijgedrag van motorrijders, onderweg naar en op de terugweg van de TT in Assen. De politie is heel tevreden over het gedrag van de motorrijders. Videosurveillanten van de drie politieregio’s hebben beide dagen verkeerstoezicht gehouden.

25-06-2011_terugkeer_motoren_tt_assen_4.jpg

Er werd door de motorrijders in navolging van voorgaande jaren uitermate rustig gereden. Ook het publiek stelde zich voorbeeldig op en bleef achter de vangrails staan. Het publiek was met flyers attent gemaakt op de gevaren van de hogere snelheid op de A28 nu de weg verbreed is van twee naar drie rijstroken. Door de verbreding was er een veel betere doorstroming van de motoren en waren er weinig of geen files. Op de wegen N36, N348 en N332 werd gecontroleerd maar excessen werden niet gesignaleerd. Er werden wel enkele processen-verbaal uitgeschreven maar dit zou op een andere willekeurige zaterdag niet anders zijn geweest. Door de video-auto’s en videomotoren van IJsselland, Twente en Noord- en Oost-Gelderland werd samengewerkt op een aantal regio-overschrijdende trajecten.

Voor de volgende overtredingen werd proces-verbaal opgemaakt:

21 x terzake overschrijden max. snelheid meer dan 30 km.

3 x terzake niet handsfree bellen.

2 x terzake geen helm.

11 x terzake overschrijden doorgetrokken streep.

1 x geen gordel

1 x motorrijder met te scheve kentekenplaat.

Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat ze harder reden dan 50 km per uur. Zij reden resp. 115 bij 60 km135 km bij 80 km en 155 bij 100 km. Een motorrijder had een constructie gemaakt op zijn motor waardoor de kentekenplaat omgeklapt kon worden en daardoor onleesbaar. Ook deze bestuurder krijgt uiteraard proces-verbaal. Een motorrijder werd door de videoauto betrapt op meerdere feiten zoals snelheid, kleven en meerdere keren doorgetrokken streep en liet dermate laakbaar gedrag zien waardoor hij ook voorgedragen wordt voor de educatieve maatregel gedrag EMG. Dit is een driedaagse cursus van het CBR die 800 euro kost. Deze kosten worden betaald door de overtreder.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Heel netjes allemaal! En voor de mensen die toch nog een bekeuring hebben gekregen: dat kon je toch wel zien aankomen of niet?!? 😉


    Maak melding

Reageer