Tafeltennismarathon haalt geld op voor clubgebouw

Zwolle – 24 uur lang stuiterden er balletjes op de tafels van de in verval geraakte speelzaal van Tafeltennis Zwolle. De club organiseerde een heuse tafeltennismarathon met als doel geld op te halen voor het accommodatiefonds. En dat is gelukt: er is ruim 2000 euro opgehaald!

marathon_4-1.jpg

Vanaf vrijdagavond 20:00 uur konden leden en belangstellenden tegen betaling tafeltennissen. Dit kon in toernooiverband, gewoon een kwartiertje spelen of spelen tegen zogenaamde ‘vips’. Dit waren Nederlands kampioen tafeltennis Martijn de Vries, topschaatster  Margot Boer en drie spelers van het eigen 1e herenteam. Het initiatief van de actie kwam van Astrid, Charlaine en Stephanie, de ijverige dames van de activiteitencommissie. Zij zetten de actie op een fantastische manier op, leidden alles in goede banen en bleven de hele tijd wakker.

Tafeltennis Zwolle (TTZ) is reikhalzend op zoek naar een geschikte accommodatie die past bij de eigen ambities. Wethouder Erik Dannenberg (hij verving de zieke wethouder Piek) deed de officiële opening van de marathon. Hij gaf aan dat de problematiek van TTZ op de gemeentelijke agenda staat, maar ook dat er in tijden van bezuiniging niet zomaar een oplossing mogelijk is. Samen met beleidsambtenaar Bertus Jeensma sloeg Dannenberg de eerste balletjes van de marathon, eerst tegen 2 talentvolle jeugdleden daarna tegen voorzitter Karl Veneman en secretaris Ton Harbrink.Goede sfeer, veel belangstelling

Ondanks de deplorabele staat van het gebouw, is het meestal wel gezellig aan de Albert Cuypstraat. De sfeer zat er op de vrijdagavond gelijk goed in. Er waren wachtrijen bij de tafels, veel publiek in de zaal, klaverjassers in de kantine en ook bij de bar was het druk. Leuk was ook de belangstelling van SportService Zwolle, leden van andere verenigingen en raadsleden van CDA en GroenLinks.

Pas rond een uur of 3:00 werd het wat rustiger, maar ook in de moeilijke uurtjes waren fanatieke tafeltennissers continu in de weer. De zaterdagochtend stond vooral in het teken van het Flats-toernooi, een decennia-oud tafeltennisspel waarvan de regels alleen in Zwolle bekend zijn. Zaterdagmiddag zorgde dj Robin J voor de muziek en lichtshow tijdens de tafeltennisdisco voor de jeugd. Kapster Stephanie verzorgde op dat moment meerdere personen van een nieuw kapsel. Vooral het kaalscheren van barman Kardi leverde een flinke som geld op!

Tafeltennissen met ‘vips’

Gerben Last was de eerste ‘vip’ die zijn kunsten vertoonde. Gerben speelt in het eerste herenteam van TTZ en staat op de eerste plaats van de wereldranglijst voor minder validen. Een aantal jeugdleden grepen hun kans om tegen hem te spelen. Ook Nederlands kampioen tafeltennis Martijn de Vries viel goed in de smaak van de jeugdleden. “Ik train regelmatig in deze zaal en vind het dan ook leuk om zo iets terug te doen”, aldus de sympathieke Hattemer. De ‘vip’ die hem opvolgde is ook Nederlands kampioen, maar dan bij de jeugd. Bas Hergelink liet een uur lang zien dat hij een echte belofte voor het eerste herenteam is. Bijzonder was verder de deelname van schaatster Margot Boer van Team Liga, Nederlands kampioene op de sprint. Ze liet zien ook een aardig balletje te kunnen slaan.

Laatste vip van de dag was Matthias Sijtstra. Hij speelde de laatste jaren in het eerste herenteam van Tafeltennis Zwolle, maar speelt na de zomer voor een club in Duitsland. Het laatste uur van de marathon werd door hem op een fantastische manier verzorgd.

Opbrengst boven de 2000 euro

Om 20.00 uur kwam de tafeltennismarathon tot een einde. Voorzitter Karl Veneman glom van trots bij de afsluiting van de actie: “Ik heb grote waardering voor de wijze waarop de drie organisatoren de marathon hebben georganiseerd. Het streefbedrag van 1.500 euro is ver overschreden en de totale opbrengst is ruim 2.000 euro. Chapeau! Zonder de fantastische organisatie van Astrid Werkhoven, Stephanie Willemsen en Charlaine Veneman en de medewerking van Margot Boer, Bas Hergelink, Gerben Last, Martijn de Vries, Matthias Sijtstra, Robin Jansman, al onze leden, vrijwilligers, donateurs en sponsoren had deze 24 uurs tafeltennismarathon nooit zo’n groot succes kunnen worden. Een perfecte actie die laat zien dat Tafeltennis Zwolle een bloeiende vereniging is met een enorme saamhorigheid, die een accommodatie verdient die recht doet aan de ambities van deze club.”

Na het afsluitende woord van de voorzitter pakken twee jeugdleden nog stiekem het batje weer op om nog een uurtje te gaan tafeltennissen. Om 21:00 uur gaat dan echt het licht uit en was het na 25 uur tafeltennissen afgelopen…

Prijswinnaars tijdens de Tafeltennis-marathon

Meest opgebrachte sponsorgeld, jeugd
1. Stephan Jansman waveboard
2. Gijs Albers snoeptaart

Toernooi, jeugd
1. Brandy Nguyen waardebon Intertoys
2. Petra Hegeman snoeptaartToernooi, senioren
1. Martijn Polak diner-cheque
2. Remko Diele barkaart

Flatstoernooi
1. Martijn Polak 2 badeendjes

Artikel delen:

Reageer