Het weer: tropisch warm

Zwolle – Maandag begint de dag nevelig en hier en daar met een mistbank. Na zonsopkomst verdwijnen die in een rap tempo. De ochtend verloopt verder zonnig en droog. ’s Middags verandert er weinig aan het zonnige weerbeeld. Af en toe schuiven velden met sluierbewolking over het land, maar deze hinderen de zon nauwelijks. De middagtemperatuur ligt rond een tropische 30 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.

26-06-2011_weerfoto__dierenweide_stadshagen.jpg
Dierenweide Stadshagen

Dinsdag vangt de dag in het westen bewolkt aan. In de oostelijke helft is het eerst nog zonnig. In de loop van de dag raakt het meer bewolkt en trekken vanuit het westen stevige regen en onweersbuien het land in. De temperatuur weet nog flink op te lopen en op veel plaatsen wordt het 30 graden of warmer. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het drukkend warm aan. De zwakke tot matige wind komt voornamelijk uit het zuiden tot zuidoosten.

Woensdag is het bewolkt en valt hier en daar een bui. Gaandeweg de dag wordt het droger en breekt de zon door. Bij een noordwestenwind levert de temperatuur flink in: het wordt 19 tot 23 graden.

De dagen daarna schommelt de temperatuur rond 21 graden. Het weerbeeld bestaat uit wolken, zon en overwegend droog weer. De kans op een lokale bui is klein.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Kan iemand mij vertellen waar deze kinderboerderij is? Ik neem aan dat dit niet degene is bij het winkelcentrum in Stadshagen?


    ⚠️ Meld

Reageer