Motorrijder rijdt jongetje aan op Wipstrikkerallee

Zwolle – Op zondagmiddag 26 juni vond op de Wipstrikkerallee een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een voetganger.

De motor, bestuurd door een 58-jarige man uit Zwolle kwam vanaf de Heinoseweg de Wipstrikkerallee op. Op het moment dat de motorrijder een aantal kinderen passeert, steekt een jongetje met zijn fiets vanachter een boom een stukje naar voren. Vermoedelijk komen hierdoor de fiets van de jongen (9 jaar uit Zwolle) en de motor met elkaar in aanraking en komt het jongetje op de grond terecht en raakt gewond aan zijn been. Het 9-jarige jongetje werd samen met zijn moeder door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Hopelijk gaat het goed met het kereltje EN de motorrijder. En heeft de jongen geleerd dat op de weg spelen of daar in buurt, in de stad betekent dat je altijd goed moet uitkijken.


  ⚠️ Meld

 2. Ook als je je daar netjes aan de snelheid houdt (we weten niet of de motorrijder dat wel of niet deed), rij je 50km/h en dat is heel snel als er iemand achter een boom weg komt.


  ⚠️ Meld

 3. Als dat het geval is, dan is 50 dus te hard. Binnen de bebouwde kom mag je 50 maar daar zit wel aan vast dat je wel de boel moet overzien en binnen die afstand tot stilstand kunnen komen. Dat kan blijkbaar niet, dan lijkt 50 dus te hard te zijn en zal je langzamer moeten rijden.

  Hoe dan ook vervelend, waar de schuld ook ligt (als er iemand schuldig is). Winnaars heb je in dit soort situaties nooit.


  ⚠️ Meld

 4. Waar is het precies gebeurd? Er staan nogal wat bomen langs de Wipstrikkerallee. De meeste bomen zijn niet dermate dik dat je je goed kan verschuilen en zo enorm dicht langs de weg staan ze ook niet. Het eerste wat mij voor ogen schoot was een knulletje die achter een dikke boom wat naar voren komt om op de weg te kunnen kijken, waarbij hij met z’n voorwiel noodgedwongen boven het wegdek komt omdat hij anders niet langs de boom kon kijken.
  Maar als ik Google Maps zo bekijk, dan lijkt dat niet het geval te zijn. Afstand van bomen tot rijbaan is doorgaans toch wel groot genoeg om achter een boom vandaan te komen, de weg te overzien zonder met je fiets boven de rijbaan te komen.


  ⚠️ Meld

 5. Ik rij daar zeer regelmatig! De weg leent zich (qua wegdek en ontbreken aan obstakels) prima om veel harder dan 50 km/uur te rijden.
  Doordat er aan beide kanten een parallelweg is lijkt dat allemaal prima te kunnen.

  Toch…door de kans op onverwachte acties van kinderen is dat niet verstandig. Maar ik vind niet, dat ze er een 30 km/uur weg van moeten maken. Dat gaat daar nog veel meer ellende geven!

  Wat er precies gebeurd is blijft gissen. Maar de weg is wel behoorlijk overzichtelijk!


  ⚠️ Meld

 6. Er zitten twee drukke oversteekplaatsen voor fietsers in die straat.Ik kom er vaak door maar er zijn veel fietsers die nog even gauw voor de auto langs oversteken.Dan kan het als je het verkeerd inschat fout gaan


  ⚠️ Meld

 7. Gisteren ben ik er weer langs gereden. Dit keer met dit ongeluk in mijn achterhoofd.

  De hoofdrijbaan is duidelijk gescheiden van de parallelrijbanen. De bomen staan ver van de weg. Bovendien is de weg ZEER overzichtelijk!

  Wat ik me wel kan voorstellen (en wat ik ook vaak zie) is dat bij de oversteekplaats voor fietsers een fietser zijn voorwiel te ver uit de vluchtheuvel heeft gestoken. Of daar nog even snel voor de motorrijder langs wilde schieten. Het gebeurt allemaal vaak genoeg daar.

  Af en toe als er kleine kinderen staan wil ik wel eens stoppen om ze voor te laten gaan. Beter voorkomen dan genezen.
  Maar ook heb ik daar regelmatig meegemaakt, dat ouders met kinderen zomaar oversteken; alsof ze te voet over een zebra pad wandelen.

  Kort gezegd: zoals de meesten hier weet ik er het fijne niet van, maar de situatie hier is niet onduidelijk of onoverzichtelijk!


  ⚠️ Meld

Reageer