Cultuurschip Thor terug in Zwolle

Zwolle – Cultuurschip Thor is terug van weggeweest. In januari van dit jaar ging het markante schip voor een grondige schoonmaakbeurt en verbouwing naar Hasselt en Urk. Maandagmorgen keerde het Cultuurschip terug aan de kade van de Pletterstraat aan de Thorbeckegracht.

thor_1-1.jpg

Eigenaar Rik Eilings, musicus, componist en docent bij het nabijgelegen ArtEZ Conservatorium, die eind 2011 het schip voor goed 120.000 euro kocht van Cor Snijder, heeft grote plannen met het gerenoveerde schip. Zo worden er workshops en lessen op het gebied van interieur en muziek gegeven en kunnen er luisterconcerten plaatsvinden.

thor_2-1.jpg

thor_4-1.jpg
Het schip wordt aan de kade gelegd…

thor_3-1.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Eerlijk gezegd heb ik enkel goede herinneringen aan het schip thor en dan met name als restaurant. ik heb er jaren heerlijk gegeten totdat de boel failliet ging. het o zo vriendelijke personeel kwm i naderhand weer tegen in de belgische keizer. jammer dat het geen restaurant meer is.
  overigens heeft mijn schoonvader bert jaren lang bij het oversticht op de achtergrond van de foto gewerkt!! erg leuk om te zien.


  ⚠️ Meld

 2. Rik en Kuun, van harte gefeliciteerd met de mooie aanwinst, een sieraad voor Zwolle.
  Ik hoop dat ook ik nog eens met mijn Friends hier ,,act de presence” mag geven, heel veel succes en geluk met dit prachtige schip, groeten Henk en Carla Klompenmaker.


  ⚠️ Meld

 3. Dat viel best wel mee. het houtwerk was alleen erg verrot. het staalwerk was in een redelijke staat volgens mij. Ik zou de schoorsteen graag terug zien. nu is het wel een beetje kaal.


  ⚠️ Meld

Reageer