Studenten Landstede ondersteunen Frion Sportdag

Zwolle – Afgelopen zaterdag was op Sportpark de Pelikaan de vierde editie van de Frion Sportdag. Frion organiseerde de dag samen met Stichting De Pelikaan en SportService Zwolle.

frion4.jpg

Het doel van de jaarlijkse Frion Sportdag is mensen met een verstandelijke beperking kennis laten maken met sport- en bewegingsactiviteiten en hen stimuleren hier structureel aan deel te nemen. 25 studenten van de opleiding Sport & Bewegen bij Landstede hielpen bij het evenement. Insteek van de sportdag was dat er voor Frion-cliënten van verschillende niveaus van alles te doen was.

De sportdag was daardoor voor de studenten een mooie gelegenheid om vanuit hun uitstroomprofiel Agogie met de cliënten aan de slag te gaan. Zo ging het bij de cliënten met een meervoudige beperking vooral om beleven, bijvoorbeeld door activiteiten als theater, snoezelen, huifkar rijden en het luisteren naar klankschalen.

frion1.jpg

Cliënten met een wat hoger niveau konden op het sportplein kennismaken met allerlei sporten en activiteiten zoals tennis, golf, hockey, beachvolleybal. Verder verzorgden de speelsters van het damesteam van FC Zwolle voetbaltrainingen en waren er dansworkshops. Verschillende teams streden tijdens de sport- en spelactiviteiten voor een plek op het erepodium. Bij deze activiteiten ging het om behendigheid, teamwork en het maken van de juiste bewegingen. De winnaars werden beloond met een wisselbeker.

Artikel delen:

Reageer