Zwolse rappers ZoieZo naar finale Nederpopprijs 2011

Zwolle – De finalisten van de Nederpopprijs 2011 zijn bekend. Afgelopen zaterdag vond in Popfront te Zwolle de semi-finale marathon plaats. Maar liefst 10 deelnemers presenteerde zich aan publiek en jury. Uiteindelijk wisten Plan Be (BE), Wim Toucour (BE), ZoieZo (NL) en Asman (NL) zich te plaatsen voor de finale.

De finale zal zaterdag 9 juli plaatsvinden tijdens het festival Van Eigen Bodem. De Nederpopprijs finalisten zullen om 14uur het festival openen. De laatste editie van het festival bestaat enkel uit eigen producties; de finale van de Nederpopprijs, de finale van "Van Eigen Bodem op jacht naar de Nieuwe Herman Brood", een uniek eerbetoon aan Herman door de originele Wild Romance, een unieke show "Wij houden van Van Eigen Bodem" door Wipneus en Pim en een “ode aan Van Eigen Bodem” door de Fakkelbrigade.
Prijs

De winnaar gaat dit jaar naar huis met een geldbedrag van 1500 euro, 2 studiodagen aangeboden door Motormusic (BE) en een bandcoachdag met verschillende workshops en een fotoshoot van Bullet-Ray.

De Nederpopprijs

De Nederpopprijs is de enige prijs voor muzikanten die zingen in de Nederlandse taal. Met de prijs wil de gelijknamige stichting, in samenwerking met Motormusic, nederpopbands uit Nederland en België stimuleren. De prijs kent geen begrenzing qua muziekgenre, alle stijlen zijn welkom zoals ook de finale deze keer aantoont.

Finalisten

Asman (www.asman.be).

Geef een frivool zangerstrio een muzikantentrio en je krijgt Asman. Recht toe recht aan Nederpop. Asman presenteert zich als een energieke liveband die melancholiek en humor weet te combineren met hedendaagse pop.

Plan Be (www.band-plan.be)

Plan Be is een frisse vijfkoppige band die flirt met veel genres, opgebouwd rond de songs die Frank zelf schrijft en zingt. De setlist laat hen toe zowel een luisterpubliek als een festivalpubliek te bekoren.

Wim Toucour (vi.be/wimtoucour)

Liedjes over gerijpte relaties en ontdekkingsreizen in Vlaanderen. Ethiek & filosofie. Geflipte dansjes. En invloeden, mensenlief, hele kruiwagens invloeden. Kleinkunst, wereldmuziek, cabaret en zoveel ander fraais.

ZoieZo (www.zoiezozwolle.nl)

ZoieZo is een hiphopformatie uit Zwolle dat uit 3 jongens bestaat van 22 jaar. In januari 2007 hebben ze elkaar ontmoet en een korte tijd daarna vormden de ZoieZo. Gecontroleerde chaos, lekkere beats en getalenteerde rappers.

Artikel delen:

Reageer