Plaatsen vrij voor ‘Amateurkunst in de Lift’

Aanmeldingen voor ‘Amateurkunst in de Lift’ komen vanuit alle hoeken van de provincie binnen bij Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) in Zwolle. Amateurverenigingen uit Overijssel kunnen zich aanmelden voor dit project, dat zowel op artistiek inhoudelijk als op organisatorisch gebied coaching biedt. Het goede nieuws voor degenen die dachten dat ze te laat waren of die nog twijfelden: de deadline van 13 april wordt verplaatst naar 27 april 2007.

Amateurkunst in de Lift bestaat uit twee onderdelen: een gratis coachingstraject en de Week van de Amateurkunst. Het coachingstraject geeft de mogelijkheid om deskundigen voor tien dagdelen in te huren op inhoudelijk of organisatorisch gebied voor bijvoorbeeld: zangcoaching, spelcoaching, advies van een schrijver, een beeldend kunstenaar, choreografie, het schrijven van persberichten, het bereiken van jonge leden of advies over PR & marketing. Een voorbeeld van één van de professionele coaches waar we in de pilot mee samenwerken is Ben Coelman, hoofd PR & Marketing van de Nationale Reisopera. Het doel van het project is dat de amateurkunstenaars hun netwerk vergroten, een breder publiek bereiken en de kwaliteit verbeteren. Ook biedt het de mogelijkheid tot meer optredens of exposities.

In december zijn de resultaten van de coaching te zien tijdens de ‘Week van de Amateurkunst’, waaraan ondermeer podia en centra voor de kunsten meewerken. De beste producties van deze week worden uitgenodigd om langs vijf podia door de provincie te toeren. De amateurkunstenaars krijgen op die manier de kans om voor een nieuw publiek te spelen. Amateurkunst krijgt dan de aandacht die zij verdient.

KCO heeft al aanmeldingen ontvangen van koren, beeldend kunstenaars, schrijvers en muziekorkesten uit de hele provincie. Om iedereen nog een laatste kans te bieden zich voor dit gratis project aan te melden, is de deadline voor aanmelding twee weken uitgesteld naar 27 april 2007. Het aanmeldingsformulier is te vinden op www.kco.nl.

Voor meer informatie kunnen amateurkunstenaars en -verenigingen terecht bij Iris Offringa: ioffringa@kco.nl – tel: 038-4225030.

Artikel delen:

Reageer