Ondernemende studente opnieuw in de prijzen

Zwolle – Nadat Esmée Pater (20) eerder dit jaar door Starters ABC verkozen is tot ‘Zwolse Studentondernemer 2011’ prijkt deze studente Journalistiek van Windesheim nu ook op de landelijke lijst met de meestbelovende jonge ondernemers van Sprout.

images.jpg

Vrijdag 24 juni 2011 heeft ondernemersplatform Sprout de ’25 onder de 25’ feestelijk bekendgemaakt: een lijst van 25 veelbelovende ondernemers van maximaal 24 jaar oud. Esmée Paters, derdejaars studente Journalistiek en haar zakenpartner Nadine van Boxtel zijn met hun bedrijf Stagerecensies.nl geselecteerd uit maar liefst 250 inzendingen. Hierbij is gekeken is naar succesfactoren zoals omzet, personeel en klanten en naar ondernemerschapskenmerken als ambitie, creativiteit en innovativiteit.

Het idee voor stagerecensies.nl ontstond na een teleurstellende stage-ervaring van Nadine. “Jaarlijks kiezen duizenden studenten een verkeerde stageplaats, wat studievertraging kan opleveren. Dat kan natuurlijk niet in een tijd waarin je informatie overal en met het grootste gemak uit kunt wisselen! Zo kregen we het idee om Stagerecensies.nl op te richten: een onafhankelijke website voor en door studenten die hun stage ervaringen willen delen en studenten die zich beter willen voorbereiden op hun toekomstige stage”, aldus Esmée. Esmée streeft naar een vertienvoudiging van het aantal bezoekers, dat momenteel al op zo’n 5.000 per maand ligt.

Eerder dit jaar won Esmée met haar ondernemerszin ook al de verkiezing ‘Zwolse studentondernemer van het jaar’ van het Starters ABC, een initiatief van de beroepsonderwijsinstellingen Windesheim, Deltion College en Landstede, de Gemeente Zwolle en de Kamer van Koophandel Oost-Nederland. Ook de toenmalige jury was onder de indruk van de hoge innovativiteit in het businessplan en de presentatie van Esmée.

Windesheim bevordert ondernemerschap bij studenten door projecten, vakken en lessen tijdens de hbo-opleiding, maar ook met faciliteiten en regelingen. Bij Startpunt kunnen startende studentondernemers aankloppen voor advies en netwerken. Topstarters kunnen een beroep doen op een nieuwe regeling waarmee het makkelijker wordt ondernemen te combineren met een studie. Deze TopOndernemerRegeling is een pilot samen met Deltion en Landstede, partners in Starters ABC. Maar liefst 4,4% van de studenten van Windesheim heeft al een eigen bedrijf tijdens de opleiding. Bijna 19 procent verwacht er een te starten na afronding van de studie.

Artikel delen:

Reageer