SP: prijs voor sociale ondernemers

Zwolle – de Zwolse fractie van de SP wil een gemeentelijke prijs instellen voor het bedrijf of de werkgever dat werk maakt van mensen met een arbeidsbeperking. Het bedrijf dat mensen met een arbeidsbeperking kansen biedt moet door de gemeente beloond worden hiervoor.

SP 3.jpg

Het beleid in Zwolle is erop gericht om meer mensen met een arbeidsbeperking bij reguliere werkgevers aan de slag te krijgen. SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Tot nu toe lukt dat maar matig. Er zijn slechts 5 mensen met een indicatie voor de sociale werkvoorziening in vaste dienst bij een reguliere werkgever in Zwolle. De overheid heeft hier natuurlijk een belangrijke rol, maar dat geldt zeker ook voor ondernemers. Wij hopen werkgevers op deze manier op een positieve manier aan te moedigen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.’

Siderius hoopt dat de prijs ondernemers kan verleiden nog meer werknemers met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. ‘Er zijn in Zwolle al goede voorbeelden, maar het kan nog veel beter. Door de aandacht die uit zo’n prijs voortkomt voelen werkgevers zich hopelijk gestimuleerd om nog meer werk te maken van het in dienst nemen van deze mensen.

Tijdens het raadsdebat reageerde wethouder Van As positief op het voorstel van de SP. Over twee weken zal de partij het voorstel in de vorm van een motie concreet aan de raad voorleggen.

Artikel delen:

Reageer