Ronald McDonald Rally uitgesteld

Zwolle – De eerste editie van de Ronald McDonald Rally, die op 1 juli a.s. zou plaatsvinden, is uitgesteld. Afgelopen zondag (26 juni) heeft er een ernstig ongeluk plaatsgevonden tijdens een ander oldtimer event; de Deventer Boulevard Sprint. Een van de medewerkers van deze oldtimer sprint is geraakt door een deelnemende auto en in de nacht van zondag op maandag aan haar verwondingen overleden. Zij was een bekende naam in de rally wereld. Veel organisatoren en deelnemers van de Ronald McDonald Rally waren ook betrokken bij de Deventer Boulevard Sprint. Uit piëteit voor de nabestaanden is besloten de Ronald McDonald Rally uit te stellen.

Zowel vanuit de organisatie, sponsoren als deelnemers is er volop begrip voor de situatie en voelt men mee met de organisatie en de nabestaanden. ‘De eerste editie van de Ronald McDonald Rally moet feestelijk beginnen en dat kan nu gewoon echt niet,’ aldus Lianne Booijink, Huismanager Ronald McDonaldhuis Zwolle.

De Ronald McDonald Rally zal op een later tijdstip worden gereden. Deelnemers en sponsoren zullen hierover zo spoedig mogelijk worden geïnformeerd.

De Ronald McDonald Rally is een klassieke autorally waarbij de opbrengst gaat naar het Ronald McDonaldhuis in Zwolle. Een Ronald McDonald Huis biedt een tijdelijk thuis aan ouders van zieke, te vroeg geboren baby’s of gehandicapte kinderen. In Ronald McDonald Huis Zwolle kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van zieke kinderen die worden behandeld in de Isala klinieken. Voor het zieke kind is het een veilig gevoel de ouders in de buurt te hebben. In het Ronald McDonald Huis Zwolle kan het leven ondanks alles toch een beetje doorgaan. Het huis kan bestaan door giften en donaties en ontvangt in het geheel geen subsidie van de overheid.

Artikel delen:

Reageer