Tulku Sonam Chodup Rinpoche in Zwolle

Zwolle – Lama Sonam houdt woensdag 29 juni tweemaal een lezing in het centrum Dans en Creatief, de voormalige Nieuwe Haven, aan de Harm Smeengekade, en wel van 10.30 tot 12.00 uur en van 14.00 – 16.30 uur.

image002.jpg

Lama Sonam ontving na zijn vlucht uit Tibet onder barre omstandigheden direct empowerments van de Dalai Lama om lessen in vrede en geluk te brengen op diverse plaatsen in het westen en het grootste deel van zijn tijd in de gemeenschap van Tibetaanse ballingen in India. Hij werkt vanuit het Namdroling klooster, Bylakuppe, India.

Bijzonder is dat hij op vreedzame wijze toestemming heeft gekregen van de Chinese autoriteiten om zijn klooster in Kham in Tibet, verwoest bij de Chinese inval, wederop te bouwen. Opbrengst van zijn lezingen gaat rechtstreeks naar Tibet.

Morgen gaat zijn lezing over geluk dat je verovert door vrij te worden, vrij van angsten en beperkingen. Deze man leeft wat hij leert, en dat kun je ervaren als je zijn lezing bijwoont. Hij behandelt hierin het vrouwelijk aspect van de Boeddha, Tara en ook tara mantra’s (gezongen klanken die kalmeren en bevrijden) ‘Smiddags geeft hij een meditatie en daarna aan geinteresseerden uitleg over wat een retraite in zijn klooster zou kunnen inhouden.

Een aantal ondernemers in Zwolle heeft aangegeven belangstelling te hebben voor zo’n wijsheidsreis. In de traditie waarin hij staat, wordt hij gezien als een derde incarnatie abt (Tulku) van het Tibetaanse klooster.

 De organisatie is in handen van Eeewig. Eeeuwig heeft er schik in om als mensen een inspirerende leraar vinden, die beschikbaar te maken voor Zwolle en omstreken. Deze leraar werd vorig jaar op de proefdagen unaniem als verhelderend en krachtig ervaren.

Artikel delen:

Reageer