Joyce van Baaren wil naar Olympische Spelen

Zwolle – De Taekwondo Bond Nederland heeft de in Zwolle actieve Joyce van Baaren van Taekwondo Oude Luttikthuis geselecteerd om aan het Wereld Kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen deel te nemen in de Olympische gewichtsklasse tot 67kg. Dit heeft ze mede te danken aan haar prestatie tijdens de recente Wereld Kampioenschappen in Korea waar ze een 5de plek wist te behalen.  Tevens zullen Deborah Louz (Dames -57kg), Dennis Bekkers (Heren -68kg) en Tommy Mollet (Heren -80kg) voor Nederland aan de start verschijnen.

joyce_van_baaren_links.jpg

Van 30 Juni tot en met 3 Juli vindt het Wereld Kwalificatietoernooi plaats. Dit wordt gehouden in Baku, Azerbadzjan. Tijdens dit toernooi valt er een ticket voor de Olympische Spelen in London te verdienen. Bij reguliere wedstrijden vindt er competitie plaats in 8 dames- en 8 herengewichtsklasses. Tijdens de Olympische Spelen worden gewichten samengevoegd en deze klasses worden ook gehanteerd tijdens de kwalificatietoernooien. In totaal zijn er dus 4 dames- en 4 herengewichtsklasses. Elk land mag echter maximaal 2 dames en 2 heren naar dit mondiale kwalificatietoernooi sturen.

Donderdag 30 Juli is de dag dat Van Baaren gaat proberen een ticket voor London te bemachtigen. Om dit te realiseren zal Van Baaren een podiumplek moeten bemachtigen. In haar eerste partij mag ze aantreden tegen Gladys Mwaniki uit Kenia. Haar tweede partij zal hoogstwaarschijnlijk tegen Mi-Kyung Kim uit Korea zijn.

Leuk detail is dat haar Coach Thijs Oude Luttikhuis zich 7 jaar geleden wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Athene(2004) waarbij het kwalificatietoernooi ook in Baku plaatsvond. Wellicht dat dit gegeven voor een positieve stimulans gaat zorgen.

Mocht Van Baaren zich niet weten te kwalificeren in Baku dan is er nog een mogelijkheid, namelijk het Europese Kwalificatietoernooi in Januari 2012. Dit vindt plaats in Kazan, Rusland. Ook hiervoor geldt dat een podiumplek voldoende is voor kwalificatie. De selectie hiervan wordt na afloop van het Wereld Kwalificatietoernooi bekend gemaakt. Meer informatie op www.tkdoudeluttikhuis.com.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer