Fine Arts trio ArtEZ presenteert ‘Rokade’ in R10

Zwolle – Wie niet genoeg heeft van al het goede dat Festival Zwart heeft te bieden, moet zich onmiddellijk spoeden naar cultuurwerkplaats R10. Grafiek en videokunst sieren hier de verbeelding van woensdag 6 tot en met zondag 10 juli.

Onder de noemer ‘Rokade’ schenken Marijn Abelman, Wytske Averink en Sanne van der Velde de nieuwsgierige geest een kijkje in hun artistieke brein. Waar komt die Rokade nu opeens vandaan, zult u denken? Was dat niet een verdedigingszet in het schaakspel, waarbij de koning en de toren worden omgedraaid? Enfin, soms is kunst op een doek of scherm net zo onverklaarbaar en ingenieus als schaken op 64 vlakken. We zullen het hieronder al een beetje meer inzichtelijk maken. Marijn Abelman (24, Almere) zal zijn fascinatie uitbeelden door het spoor van leven in de esthetiek van materialen. Over het levensverhaal van bijvoorbeeld een dakgoot naar aanleiding van littekens en verwering.

Wytske Averink (24, Apeldoorn) laat mode, dans en sculptuur samenvloeien in monumentale aard. Met als voornaamste wens het sculptuur en de mensen samen te laten smelten. Het lichaam wordt het materiaal en het materiaal wordt het lichaam.

Over monumentaal werk gesproken, Sanne van der Velde (26, Lelystad) wordt gefascineerd door het Griekse oermodel, de Archetype. Wat zijn de archetypes van deze tijd? En wat is de betekenis van ducktape? En wat vertellen bewegingen over het in haar mening geconstrueerde verschil dat de maatschappij maakt tussen realiteit en vermaak? Antwoorden zullen gegeven worden op Rokade.

Het trio dat bijna afgestudeerd is aan de Fine Arts van de ArtEZ Academie trapt woensdagavond om 19.00 uur af in een warm decor van muziek, hapjes en drankjes, verzorgd door biologische cateraar Gooise Smaak. Wees welkom en tot in R10.

Artikel delen:

Reageer