Werkzaamheden aan de Assendorperstraat van start

Zwolle – Op 4 juli start de gemeente met fase 3 van de reconstructie van de Luttenbergstraat en Assendorperstraat. De werkzaamheden in deze fase duren tot medio augustus 2011.Tijdens fase 3 wordt er gewerkt aan de Assendorperstraat. De werkzaamheden vinden plaats aan het gedeelte tussen de kruising met de Luttenbergstraat en het Groot Wezenland.

Het deel van de Assendorperstraat ter hoogte van de Isala Klinieken is afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Voor voetgangers blijft de Assendorperstraat wel bereikbaar. De bushalte van stadsbus lijn 3 wordt tijdelijk verplaatst. Tijdens de werkzaamheden gelden omleidingsroutes. Deze worden met borden aangegeven.

In de Assendorperstraat worden de bushaltes aangepast aan de laatste eisen en er worden extra parkeerplaatsen aangelegd. Het voorsorteervak om linksaf te slaan vanaf de Assendorperstraat richting Luttenbergstraat verdwijnt. Hierdoor wordt het kruispunt overzichtelijker en verkeersveiliger. Dit geldt niet alleen voor automobilisten maar ook voor fietsers en voetgangers. De fietser krijgt, dankzij de overzichtelijkere indeling en een bredere fietsstrook meer ruimte in de straat. Ook de bushaltes worden verkeersveiliger. In de nieuwe situatie stopt de bus op de rijbaan om de passagiers in en uit te laten stappen, de fietsers fietsen om de bus heen. Voor voetgangers wordt het oversteken vanaf de Luttenbergstraat richting Bartjensstraat een stuk veiliger omdat er in de nieuwe situatie nog maar één rijstrook is die overgestoken moet worden.

Het ziekenhuis Isala Klinieken locatie Wezenlanden en het winkelgebied in de wijk Assendorp blijven bereikbaar. Verkeer dat vanaf de Burgemeester van Roijensingel richting Assendorperstraat wil rijden, wordt omgeleid via de Van Ittersumstraat en de Celestraat. Dit geldt ook voor het verkeer dat vanaf de Assendorperstraat of vanaf de Luttenbergstraat richting Burgemeester van Roijensingel rijdt. Ook is het mogelijk om via de Schuurmanstraat en het Groot Wezenland richting Burgemeester van Roijensingel te rijden.

Verkeer dat via de Assendorperstraat richting Luttenbergstraat wil, wordt omgeleid via de Eigenhaardstraat richting de Wethouder Alferinkweg.

Artikel delen:

Reageer