Zwolle scoort hoog als woonstad

Zwolle – De stad behaalt een 2e plaats op de lijst met 29 kerngemeenten die bureau Louter onderzocht op woongenot. “Dat het in Zwolle goed wonen is, dat wisten we natuurlijk al”, geeft wethouder Dannenberg aan.

“Dat het nu bevestigd wordt in een toonaangevend onderzoek, is prachtig. Onze stad heeft een hoge kwaliteit van leven gecombineerd met grote economische activiteit en dynamiek. Dat is een bijzondere combinatie, die maar weinig steden gegeven is”. Om na te gaan waar het in Nederland goed wonen is, vergeleken weekblad Elsevier en Bureau Louter alle gemeenten op 101 indicatoren.

Thema’s waar naar gekeken werd zijn onder andere woonomgeving, economie, basisvoorzieningen, bereikbaarheid en veiligheid. In de totale ranglijst van gemeenten staat Zwolle op de 45e plek. In deze lijst eindigen dit jaar vooral de dorpen hoog. Reden hiervoor is dat nu, in tegenstelling tot voorgaande jaren, ook allerlei aspecten als hinder (van bijvoorbeeld omwonenden) en sociale samenhang zijn meegenomen.

Om gemeenten met gelijkwaardige omvang met elkaar te vergelijken, heeft bureau Louter 29 kerngemeenten tegen elkaar afgezet. Hierin heeft Zwolle dus een mooie 2e plek behaald, na Haarlem en voor Hilversum. Erik Dannenberg: “Waren we dit jaar ook al de 2e gemeente op economisch gebied, nu dus ook deze score als woonstad. We kunnen trots zijn op onze stad”.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Zwolle scoort hoog als woonstad”

Reacties zijn gesloten.