EK Inline-skaten Zwolle

Zwolle – In Zwolle en Heerde vinden deze zomer de EK wedstrijden Inline-skaten plaats. De onderdelen Weg en Marathon worden in Zwolle georganiseerd. Het onderdeel Baan wordt verreden in Heerde.

ronaldmulder.jpg

Het wegtraject wordt uitgezet op de grote parkeerplaats van het FC Zwolle Stadion. De gemeente Zwolle zal, op aanwijzing van de rijders, het wegparcours de komende weken waar nodig nog aanpassen. Behalve de wegwedstrijden op 3, 4 en 5 augustus wordt in Zwolle tijdens het EK inline-skaten op 6 augustus ook de marathon verreden. Het 42 kilometer lange parcours voert dwars door het centrum van de Overijsselse hoofdstad met start en finish nabij het Kerkbrugje. Wethouder Gerrit Piek is verheugd dat de KNSB het EK Inline-skaten graag in Zwolle wil houden. "Zwolle is een sport stad. Er wordt hier op vele niveaus sport beoefend. Topsport evenementen als dit hebben een prachtige voorbeeldfunctie. Niet alleen omdat het onze stad bij een breed publiek onder de aandacht brengt, maar vooral ook omdat het sport op de kaart zet en mensen kan inspireren zelf ook te gaan sporten".

Tijdens het EK worden in Zwolle ook verschillende activiteiten georganiseerd om ook de breedtesport onder de aandacht te brengen. Zwolle hoopt hiermee nog meer mensen te interesseren voor sport en vooral voor het beoefenen van sport.

Het EK Inline-skaten is van 30 juli tot en met 6 augustus. Tot en met 1 augustus het onderdeel Baan in Heerde en 3 tot en met 6 augustus de onderdelen Weg en Marathon in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer