Playing for Success wint Meer dan Voetbal Award 2011

Zwolle – Het voetbalproject Playing for Success van FC Zwolle is woensdagmiddag in Wassenaar de trotse winnaar geworden van de Meer dan Voetbal Award 2011. Twee Zwolse voetbalprojecten waren genomineerd voor de Meer dan Voetbal Award. Dat waren Playing for Success van FC Zwolle en Special Heroes van SV HTC.

playingforsuccessjpg.jpg
Een groep kinderen die aan het project deelnemen en een aantal direct betrokkenen, waaronder Erben Wennemars.

Playing for Success is een succesvol leerconcept dat door onderwijsadviesbureau KPC Groep vanuit Engeland naar Nederland is gehaald. Doelstelling is het helpen van kinderen die extra stimulans behoeven bij rekenen, taal en ICT uit de basisschoolgroepen 6, 7 en 8. De prijs gaat jaarlijks naar het meest aansprekende maatschappelijk voetbalproject dat een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de samenleving. Om mee te dingen aan de Meer dan Voetbal Award was de belangrijkste vereiste dat het betreffende project een Meer dan Voetbal label heeft ontvangen in het seizoen 2010-2011. Uit alle projecten die een Meer dan Voetbal label hebben ontvangen waren 4 nominaties gekozen.

De nominaties waren:

A. Playing for Success (FC Zwolle)
B. Re-integratieproject Langdurig Werklozen (Rigtersbleek)
C. Scoren met Scholing (PSV)
D. Special Heroes (Sv HTC)

Artikel delen:
Reacties 2
 1. FC Zwolle United is de trotse winnaar dit jaar met het project ‘Playing for Success Zwolle’. Dit onderwijsprogramma is door de jury aangewezen als het meest aansprekende initiatief van 2011 dat de kracht van voetbal inzet voor een sterkere samenleving. Erben Wennemars – interim commercieel directeur van FC Zwolle – ontving de prijs tijdens de Meer dan Voetbal Middag in Wassenaar uit handen van Prins Pieter-Christiaan van Oranje.

  De jury bestaande uit Prins Pieter-Christiaan van Oranje, Michael van Praag, Poul Annema, Jaap de Groot, Giovanni van Bronckhorst en Jet Bussemaker is van mening dat Playing for Success de Meer dan Voetbal Award 2011 verdient vanwege het hoge rendement, de sociaal-maatschappelijke rol van het betaald voetbal en de groeipotentie. Namens de jury noemde Prins Pieter-Christiaan Playing for Success bijzonder. ,,Het project zet de kracht van voetbal en het stadion in om ervoor te zorgen dat kinderen die achterblijven op school, leren weer leuk gaan vinden. Door dit initiatief hebben alleen in Zwolle al meer dan 250 kinderen zich verder kunnen ontwikkelen.”

  Playing for Success Zwolle is een unieke vorm van samenwerking tussen FC Zwolle United, SportService Zwolle, Landstede, Vivente, Catent en Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Deze partijen zitten tevens in het bestuur van de speciaal opgerichte stichting. Het verbindt leren met de uitdagende wereld van topvoetbal. Het is bewezen dat dit niet alleen een groot effect heeft op het leren, maar ook op het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van de kinderen.

  FC Zwolle heeft als eerste voetbalclub in Nederland een Playing for Success leercentrum geopend in het stadion. Een plek waar sport en onderwijs elkaar versterken, dat is de gedachte. Playing for Success is een uniek initiatief waarmee leerlingen in de leeftijd van negen tot veertien jaar hun prestaties in taal, rekenen en ICT verbeteren in de, voor hen, bijzondere omgeving van FC Zwolle. Het gaat om ‘gewone’ leerlingen die minder presteren dan ze kunnen en soms achterblijven op het gemiddelde niveau. Playing for Success draagt samen met FC Zwolle United en partners, structureel bij aan het terugbrengen van deze leerachterstanden. Voetballers en trainers zetten zich met veel plezier in om deze leerlingen te helpen, te motiveren en te inspireren. Inmiddels hebben negen andere Betaald Voetbal Organisaties uit de Ere- en Eerste Divisie het goede voorbeeld van FC Zwolle gevolgd.

  Vier middagen per week vindt PfS plaats in de persruimte van het Zwolse stadion. In totaal hebben al bijna 300 basisschoolkinderen dit traject succesvol afgerond en de volgende 60 krijgen volgende week hun certificaat. Daarnaast is FC Zwolle dit jaar van start gegaan met het nieuwe sport- en beweegprogramma welke door SportService Zwolle speciaal is ontwikkeld voor Playing for Success Zwolle. Het programma moet jongeren leren omgaan met zaken als winst en verlies en het nakomen van afspraken rondom sporten. Het past dan ook perfect bij de doelstellingen van Playing for Success om jongeren sociale competenties bij te brengen. Vanaf oktober 2011 gaat Playing for Success Zwolle ook van start met kinderen die op het Voortgezet Onderwijs zitten (vanaf 15 jaar). Hierbij komt de focus te liggen op gedrag. Door de uitbreiding van het programma met deze twee elementen heeft Playing for Success Zwolle wederom een primeur.

  FC Zwolle United
  De maatschappelijke tak van FC Zwolle, onder de naam FC Zwolle United is een succes! Samen met de partners krijgen bestaande en nieuwe (maatschappelijke) projecten de inhoud die past bij hun omgeving en betekenis! FC Zwolle United zal in de komende jaren verder groeien. Als organisatie, maar ook in maatschappelijke zin binnen de regio Zwolle. Het begrip BVO krijgt een nieuwe betekenis voor FC Zwolle: Betrokken Voetbal Organisatie. Door mensen, voor mensen!


  ⚠️ Meld

Reageer