Feestelijke start bouw appartementen Geert Groote

Zwolle – Woensdagavond vond aan de Geert Grootestraat in Zwolle de feestelijke start plaats van de bouw van het appartementencomplex Geert Groote. Woningcorporatie SWZ bouwt de appartementen. De directeur van SWZ Eddy Veenstra en wethouder Filip van As waren bij de start aanwezig.

29-06-2011_feestelijke_start_bouw_g.grotestraat_6.jpg

Eind 2011 worden de sleutels aan de nieuwe bewoners overhandigd. Het nieuwe appartementencomplex geeft een architectonische knipoog naar het verleden, maar zet qua comfort een enorme stap in de toekomst. De uitstraling van het nieuwe gebouw past bij de rest van de wijk: wederopbouw architectuur uit de jaren ’50, maar wel met een nieuw jasje. Elementen die terugkomen in het gebouw zijn onder meer de hekjes op de balkons, de rollagen in het metselwerk en de indeling van de ramen. Ook het parkeerplein wordt opnieuw ingericht.

29-06-2011_feestelijke_start_bouw_g.grotestraat_2.jpg

29-06-2011_feestelijke_start_bouw_g.grotestraat_3.jpg

29-06-2011_feestelijke_start_bouw_g.grotestraat_5.jpg

In Dieze-Oost staan 16 eengezinswoningen, allemaal in de Geert Grootestraat. Deze woningen willen wij in ieder geval voor de komende jaren behouden. De uitstraling van uw woning willen wij verbeteren door:

• Het schilderen van de buitenkant
• Het herinrichten van het parkeerplein

29-06-2011_feestelijke_start_bouw_g.grotestraat_1.jpg

De komende jaren worden er geen extra investeringen gedaan in deze woningen. We zorgen wel dat het hang- en sluitwerk goed bedienbaar is. Dit valt echter niet onder het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Voor de Geert Grootestraat 44 t/m 50 ligt het voor de hand dat we ook de flat naast deze woningen gaan slopen. De planning daarvoor ligt na 2014. De toekomst van deze eengezinswoningen op de langere termijn is hier mede afhankelijk van.

29-06-2011_feestelijke_start_bouw_g.grotestraat_4.jpg

De Woningzoeker

De appartementen zijn voor veel mensen geschikt. Ze zijn eigentijds en van alle gemakken voorzien. Alle 22 appartementen voldoen aan de hoogste energie-eisen en worden verwarmd door middel van hete luchtverwarming. Op dit moment zijn er 15 appartementen met voorrang verhuurd aan SWZ-huurders uit Dieze-Oost. De overige appartementen worden eind mei via De Woningzoeker verhuurd.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. “De appartementen zijn voor veel mensen geschikt” (a zo’n 600 euro per maand, waar je ook een luxe penthouse voor kan huren)


    Maak melding

Reageer