Caravan niet op de openbare weg!

Zwolle – Lekker goed voorbereid op vakantie, wie wil dat niet? Dan is het fijn als u voordat u vertrekt ruim de tijd heeft om uw caravan nog even schoon te maken, te controleren en rustig in te pakken. Bedenk daarbij dat recreatievoertuigen niet langer dan drie dagen op de openbare weg geparkeerd mogen worden. Houdt u zich hier niet aan, dan loopt het risico dat u een dwangsom opgelegd krijgt.

Tijdens het kampeerseizoen stallen veel mensen hun caravans, campers en vouwwagens voor langere tijd op de weg. Daar ontvangt de gemeente elk jaar veel klachten over. De recreatievoertuigen nemen immers parkeerplaatsen in en het belemmeren van uitzicht. En dat laatste leidt ook tot onveilige verkeerssituaties. Binnen de gemeente Zwolle is het verboden om caravans, campers, vouwwagens en andere recreatievoertuigen langer dan drie dagen op of langs de openbare weg te plaatsen. Met de openbare weg wordt bedoeld de weg volgens de Wegenverkeerswet. Dit omvat, naast de rijweg, pleinen, stoepen, parkeerplaatsen, open plaatsen, plantsoenen, parken, speelweiden, passages en galerijen.

Een termijn van drie dagen is in het algemeen ruim voldoende voor het vakantieklaar maken van uw voertuig. Of om uw recreatievoertuig bij terugkomst uit te laden en weer gereed te maken voor de stalling. Denk hieraan als u uw recreatievoertuig gebruikt in de vakantieperiode. Het team milieuhandhaving van de gemeente Zwolle houdt controle op recreatievoertuigen die op of langs de openbare weg zijn geparkeerd. Bij overtreding van de regels kunt u een dwangsom opgelegd krijgen.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Hier zijn ze heel snel in. Maar controle op hondenpoep daar hoor je ze niet over… Dwangsom 2500 euro en hondenpoep 90. Reken maar uit wat ze gaan doen!!!


  Maak melding

 2. Je zult toch niet direct de volle dwangsom van 2500 euro krijgen?

  Maar inderdaad: 3 dagen moet ruim voldoende zijn om de sleurhut op orde te krijgen.


  Maak melding

 3. CARAVAN jou commentaar op hondenbezitters slaat nergens op .Geloof dat jij juist iemand bent die reageerd omdat die de halve zomer de caravan bij huis heeft staan plu zijn auto erbij.En misschien ook nog eens bij de buurman voor d deur.Kan het mij niet anders voorstellen omdat je zo gauw hierop reageerd.ik ben hondje bezitter en laat mijn hond altijd uit waar geen mensen komen of kinderen spelen,doet hij het wel dat heb ik daarvoor zakjes bij mij en ruim het op.Dus je moet niet ieder over een kam scheren


  Maak melding

 4. Je kunt natuurlijk schoonmaak spullen meenemen naar de stalling en de caravan etc daar schoonmaken, dan heb je bij huis drie dagen om in te laden.
  Trouwens de regel drie dagen telt al lange tijd.


  Maak melding

 5. Helemaal mee eens zusenzo. (Gebeurt ook neit vaak! ;))

  Kan me wel voorstellen dat zo’n stallingseigenaar daar niet op zit te wachten en ook niet de ruimte heeft voor mensen om helemaal om de caravan heen te kunnen banjeren.

  Tuurlijk geldt die regel al lange tijd. Alleen in Nederland hebben we het nodig dat er regelmatig aan herinnerd wordt. Dit om te voorkomen dat mensen claimen dat ze het niet wisten.


  Maak melding

 6. Ik weet niet Plantje of de stalhouder daar ruimte etc voor heeft. Maar eventueel een nieuwe uitdaging voor hem en stallers erbij. Een bekeuring kost meer.


  Maak melding

 7. Daar is in stallingen geen ruimte voor, de caravans staan daar meestal hutje mutje, maar drie dagen is toch genoeg? Kwestie van plannen…en een beetje doorwerken;)


  Maak melding

 8. heb even na vraag gedaan en alles wat met camperen te maken heeft mag max 3 dagen aan de weg staan, dus ook mijn camper en dat wist ik dus niet.  Maak melding

 9. Misschien dat ze die oude caravans en kermiswagens op de hoek van het Rechterland dan ook eens gaan bekeuren want dat wordt al jarenlang gedoogd, of durven ze soms niet tegn dat volk op te treden?


  Maak melding

 10. 3 dagen zou inderdaad voldoende tijd moeten zijn voor het rijklaar maken van de caravan. Onveilige situaties kan dit zeker opleveren, ik vraag me alleen af hoe gecontroleerd wordt hoe lang de caravan al op de openbare weg staat.


  Maak melding

Reageer