Het weer: wisselvallig

Zwolle – Donderdag ontstaan in de ochtend al snel stapelwolken en wisselen bewolking en zonnige perioden elkaar af. In de middag trekken er enkele lichte buitjes over het land. Er waait een meest matige noordwestenwind en de temperatuur stijgt naar gemiddeld een graad of 19. In de avond trekken de buitjes naar het oosten weg en wordt het overal droog. In de nacht naar vrijdag koelt het af naar 9 graden in het binnenland tot 12 graden aan zee.

29-06-2011_weerfoto_nooterhof.jpg
Doepark Nooterhof

Vrijdag is er flink wat ruimte voor de zon. Er ontstaan stapelwolken en heel lokaal kan in de middag een enkele bui ontstaan. De noordwestenwind houdt aan en draait aan het einde van de dag iets verder richting het noorden. De maxima komen uit tussen 16 graden op de Wadden en 21 graden in Limburg. Zaterdag is er opnieuw een wisseling van zon en stapelwolken. Alleen over het noordoosten drijven wolkenvelden en is er minder ruimte voor de zon. Op de meeste plaatsen blijft het droog.

De dagen daarna verandert er weinig. We houden een mix van zon, bewolking en een lokale bui. Met overdag 20-22 graden en in de nachten een graad of 12 ligt de temperatuur op normale waarden voor begin juli.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)