Gemeente niet blij met afzetlinten Festival ZwArt

Zwolle – Festival ZwArt is woensdag in actie gekomen tegen verkeerd geparkeerde fietsen in de stad en het station in het bijzonder. De gemeente Zwolle, die vergelijkbare acties laat zien om de eikenprocessierups te bestrijden, laat donderdag aan ZwArt weten de actie met de geel-zwarte linten niet op prijs te stellen.

actezwart.jpg

ZwArt stelde dat "’de gemarkeerde fietsen in de komende week verwijderd worden om verwarring te voorkomen’, maar dat vindt de gemeente Zwolle geen goed idee. Festival ZwArt wilde zich, in navolging van festival Oerol, tegen de verkeerd geparkeerde fietsen in de binnenstad richten. ZwArt kondigde aan, dat fout geparkeerde fietsen deze dagen een afzetlintje cadeau zouden krijgen als "waarschuwing tegen de onvermijdelijke wegsleepregeling", en dacht dit in het kader van het gemeentelijke project Samen Maken We De Stad te gaan doen. De ludieke actie wordt nu afgeblazen.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Dus als ik een BBQ organiseer kan ik overal speklap-achtige dingen ophangen waar ik maar wil? Of met een spuitbus het overal aankondigen?
  Benieuwd wie alle linten weg gaat halen.


  ⚠️ Meld

 2. Waarom pakken ze het hele festival niet met die lintjes in, dan kunnen ze het gehele ZwaRt naar elders verplaatsen. Jammer toch, die schreeuwende aandacht voor zichzelf. Ik heb al kinderen met dertig meter aan elkaar geknoopt lint zien rennen, dus dat opruimen komt wel goed. Trouwens, blijf gewoon van m’n fiets af. Die staat er al jaren, en als die echt fout stond was ie allang weggehaald. Daar heb ik geen festival voor nodig. Net zoiets als een toegangshek in de straat waar je woont, kan je je eigen huis niet in, en als je er al langs mag moet je bijkans in drievoud bewijzen bij een stel uit de kluiten gewassen brugklassers in een baldadig blauw pakje dat je er echt woont.


  ⚠️ Meld

 3. Het mag ook wel vermeld worden dat men de ‘rommel’ zelf opruimt. Gisterenavond zag ik iemand netjes bij het provinciehuis de linten van de bomen knippen en direct in een zak verzamelen. Dus naast het negatieve nieuws mag er ook wel wat positiefs vermeld worden.


  ⚠️ Meld

 4. Beste mensen, wees gerust. Alles is alweer opgeruimd; hadden we trouwens ook aangekondigd. Het had alles te maken met de bestrijding van de processierups. Die opmars is nu succesvol getackeld. Ook de fietsen staan weer vrij overal en nergens geparkeerd zonder waarschuwingslintje. dan moeten de eigenaar het zelf maar weten als de fiets wordt weggesleepd. Op naar waar het werkelijk omgaat: de gratis voorstelling van de Firma Weijland met o.a. rollen van burgemeester Meijer, Erben Wennemars, Typhoon, Ralph Keuning en vele anderen.


  ⚠️ Meld

 5. Sinds waneer is een theaterfestival geintereseerd in het werk van de groenvoorziening, die overigens al hun handen vol hebben aan allerlei soorten zwerfafval her en daar, en die daarnaast alle bomen en van processierupsen ontdoen, en ook nog eens al die zwart-gele aktie tegen of voor wat dan ook zwerflinten tegenkomen.

  “Zwerflinten tegen de processiefiets … lintjesregen” aktiegroep ZwaRt ??


  ⚠️ Meld

Reageer