Eerste Overijsselse Big Jump in Zwolle

Zwolle – Op zondag 10 juli organiseren Natuur en Milieu Overijssel en het Waterschap Groot Salland de eerste Overijsselse Big Jump bij de Potgietersingel in Zwolle. Hans de Jong, waterschapsbestuurder geeft klokslag 15.00 uur het startsein voor de Big Jump. Met de Big Jump wordt in heel Europa op een ludieke manier aandacht gevraagd voor het belang van schoon water. In Zwolle duiken we niet het water in, maar gaan we met aquaballen het water op. Kinderen en volwassenen kunnen tussen 15.00 en 16.00 uur gratis in aquaballen over het water lopen, krijgen visles en doen waterproefjes.

Als het startsein om 15.00 uur valt zullen wethouder Dannenberg en directeur Wijffels van Natuur en Milieu Overijssel kinderen in aquaballen te water laten. De Big Jump in Overijssel is een initiatief van Waterschap Groot Salland en Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met de gemeente Zwolle. Deze partijen zien de Big Jump als een verfrissende manier om bij mensen het belang van schoon water onder de aandacht te brengen. Met de Big Jump roepen zij mensen op om mee te werken aan de verbetering van de waterkwaliteit.

Als water rijk is aan voedingsstoffen, onvoldoende doorstroomt of stilstaat kan dit tot overmatige blauwalgenbloei leiden tijdens warme perioden. Blauwalgen produceren giftige stoffen die schadelijk zijn voor mens en dier, en kunnen leiden tot maag- en darmklachten. Blauwalg kan voorkomen worden door een natuurlijke inrichting van het water. Ook beperkt eendjes voeren en niet te veel visaas uitgooien dragen bij aan een blauwalgvrije waterpartij.

Artikel delen:

Reageer