Koen Verweij deelnemer EK inline-skaten

zwolle – Koen Verweij is toegevoegd aan de nationale selectie voor het EK inline-skaten, dat van 29 juli tot en met 6 augustus in Heerde en Zwolle zal worden gehouden. Na uitvoerig overleg tussen KNSB-bondscoach inline-skaten Desly Hill en Hofmeier-coach Jan van Veen zijn beide partijen het eens geworden over het trainingsprogramma, waardoor het voor Verweij mogelijk wordt te starten op de baan- en wegwedstrijden tijdens het EK inline-skaten, maar zijn voorbereiding op het schaatsseizoen niet in gevaar komt.

Verweij, die tijdens het KPN NK inline-skaten op de Weg in mei in Almere goud won op de punten- en afvalkoers, reageerde enthousiast. “Machtig mooi dat ik kan starten op het EK. Hoop mezelf in Heerde en Zwolle te kunnen laten zien. Wil vooral iets proberen op de afval- en de puntenkoers, al zal het moeilijk worden om op te boksen tegen Bart Swings en Fabio Francolini.”

Selectie EK inline-skaten: Dames Mariska Huisman, Manon Kamminga, Bianca Roosenboom en Elma de Vries. Heren Crispijn Ariëns, Ingmar Berga, Mark Horsten, Michel en Ronald Mulder en Koen Verweij. Dames junioren A Mandy Groot, Lisanne Buurman, Stefanie Bunte (alleen baan), Sharon Hendriks (alleen weg). Aangevuld met B junioren: Annemarie Boer, Melissa de Boer en Jennienke Kamphuis. Heren junioren A Ruurd Dijkstra, Wim Dillen, Luc ter Haar, Niels Mesu, Ewout Nijboer (alleen weg) en Lars Scheenstra. Voor de marathon wordt de selectie bekendgemaakt na de KPN Inline Cup in Staphorst van komend weekeinde.

Artikel delen: