Nominatie Pacifique Mwizerwa voor ‘beste mbo’er’

Zwolle – Pacifique Mwizerwa, de Zwolse derdejaarsstudent aan de opleiding International Business Studies van Deltion, is verkozen tot uitblinker van de onderwijsinstelling. Hij vertegenwoordigt Deltion in de landelijke wedstrijd van de MBO Raad. Een wedstrijd waarbij uitblinkende mbo-studenten voor het voetlicht worden gebracht, die op topniveau hebben gefunctioneerd tijdens hun stage.

Volgens stagebegeleider de heer Treffers is Pacifique een terechte Uitblinker: “Hij is in mijn ogen één van de meest gemotiveerde, ondernemende, verantwoordelijke en ijverige studenten die ik ken. Hij heeft een ‘can do attitude’, is 100% aanwezig, spreekt vloeiend Engels en Frans en heeft met deze opleiding straks twee diploma’s op zak. Zijn reguliere mbo-diploma niveau 4, maar ook het BTEC-diploma, dat wereldwijd erkend wordt. Hij is niet alleen gedreven voor zichzelf, maar ook voor anderen. Onlangs werkte hij enkele maanden als vrijwilliger bij de voedselbank.” Pacifique vindt het zelf een hele eer dat hij genomineerd is: “Ik zie het als een blijk van waardering: om wie ik ben en wat ik doe.”

Parijs

“Met al zijn eigenschappen vormt hij daarmee een meerwaarde voor veel bedrijven,” aldus Treffers. “Dat was ook het geval tijdens zijn stage in Parijs. Bij een transport en logistiek bedrijf heeft hij onder andere een milieumanagementsysteem helpen opzetten, waarbij hij zelf verantwoordelijk was voor het verzorgen van interne milieu audities en het in gang zetten van deze milieuwerkwijze binnen het bedrijf. Na zijn uiteindelijke verlengde verblijf van anderhalf maand in Parijs voor dit milieu project, zorgde hij als eindverantwoordelijke voor het behalen van dit ISO 14001 certificaat. Een groots project voor een tweedejaarsstage, dat hij geweldig heeft aangepakt.”

Deltion Walk of Fame

Naast zijn titel als Uitblinker wordt hij binnen de eigen Deltion Campus ook binnenkort geëerd. Zijn foto wordt onderdeel van de Walk of Fame, Deltions eigen sterrenboulevard waarin talenten voor altijd worden vastgelegd, zie ook www.deltion.nl/walkoffame.

Stemmen

Vanaf 1 juli aanstaande zal de MBO Raad op de site www.ditismbo.nl/uitblinkers alle landelijke Uitblinkers presenteren. Vanaf die datum kan er gestemd worden en zal uiteindelijk de mbo-uitblinker 2011 op 4 oktober bekend worden gemaakt.

Artikel delen: