Première op ZwArt van dansvoorstelling ‘SLUIER’

Zwolle – Sluier is een multidisciplinaire dansvoorstelling van de Zwolse groep Stichting Mooier, waarin de danser de tegenstrijdige gedachten van 1 persoon verbeeldt.Zowel het verhaal als ook de muziek/sounddesign en de kostuums  zijn speciaal voor festival ZwArt gemaakt.

sluier.jpg
Beeldend vormgever Janneke Drulman legt de laatste hand aan de sluier en jurk die danser Benno Hübner zal dragen tijdens de vorrstelling Sluier.

Stichting Mooier koppelt diverse disciplines als dans, beeldende kunst en muziek op een vernieuwende manier aan elkaar. Beeldend kunstenaar Janneke Drulman heeft een prachtig kostuum gevilt. Zowel de jurk als de sluier zijn speciaal voor danser Benno Hübner ontworpen en gemaakt. In totaal zijn 20 schapenvachten in het kostuum verwerkt wat door de grootte en gewicht van het kostuum een extra uitdaging is voor Hübner om in te dansen.

De voorstelling duurt 25 min. en laat de tegenstrijdige gedachten zien van iemand die op het punt staat een cruciale keuze te maken in zijn leven. Xander Sijperda heeft de sounddesign gecomponeerd en begeleidt de voorstelling live op viool.

De artistieke leiding & beeldend werk wordt gedaan door Gijsbert Berends en Janneke Drulman. Leerlingen van BNO, de Danswerkplaats zullen voor iedere voorstelling een flashmob doen op o.a. het Broerenkerkplein waarna zij de mensen in hun stoet meenemen naar de locatie, Eiland 5, naast Waanders, waar de dansers onderdeel zijn van de voorstelling.

www.festivalzwart.nl voor kaartverkoop

www.stichtingmooier.nl voor meer informatie over o.a. de productie van ‘Sluier’.

Artikel delen: