Er valt altijd nog wel ergens op te besparen

Zwolle – Hoe ga je om met je administratie? Wat doe je als er een rekening binnenkomt? Gooi je die ongeopend in een la, of bekijk je hem meteen? Reserveer je geld voor dure tijden? Allemaal vragen die aan de orde komen in de cursus “Uitkomen met je inkomen”. Want er valt altijd nog wel ergens op te besparen.

Veel mensen redden het redelijk met hun inkomen. Ze komen maandelijks net uit, maar als er onverwachte financiële kosten opduiken gaat het mis. De wasmachine kan plotseling stuk gaan. De telefoonrekening valt ineens wel erg hoog uit. De kinderen hebben geld nodig voor hun studie. De cursus ‘Uitkomen met je inkomen’ biedt handreikingen en tips om goed zicht te houden op je inkomen en daar waar het mogelijk is te besparen. Zo krijgen de cursisten bijvoorbeeld opdracht om met behulp van de docent een overzicht te maken van hun jaaruitgaven. Het blijkt voor velen een confronterende eyeopener te zijn om te zien hoeveel vaste lasten er jaarlijks betaald worden en hoeveel er aan schijnbaar kleine dingen uitgegeven wordt. Een tip is bijvoorbeeld om te berekenen wat je per week kan besteden, dat bedrag dan aan het begin van de week te pinnen en daarvan ook daadwerkelijk zien rond te komen. Als je het geld in je portemonnee ziet slinken kun je op tijd bijsturen.

In de cursus worden onderwerpen als bezuinigen, sparen, lenen en verzekeren behandeld, en het op orde brengen van de administratie. Rode draad door de cursus is bewustwording. De cursisten houden hun inkomsten en uitgaven bij en krijgen veel tips. Zo kun je uitzoeken voor welke gemeentelijke regelingen je in aanmerking komt en leer je hoe je zorgtoeslag kunt aanvragen. Als je het koud hebt, kun je een trui aandoen in plaats van de verwarming meteen hoger te zetten. Maar het is niet alleen maar beknibbelen wat de klok slaat. Deelnemers krijgen juist ook het advies om eens een mooi bloemetje of een tijdschrift voor zichzelf te kopen. Want het moet wel leuk blijven, en vol te houden natuurlijk!

In de cursus ‘Uitkomen met je Inkomen’ leer je hoe je beter met je geld kunt omgaan en dan blijkt er in veel gevallen óók nog geld over te blijven voor leuke dingen. Wil je ook leren hoe dat kan? Meld je dan aan voor deze cursus. De training telt tien lessen op de maandagavond In Zwolle en vind plaats bij Landstede Training, Opleiding & Advies aan de Fuchsiastraat 1. De lessen beginnen weer in september, geeft u zich nu alvast op voor een intakegesprek. Kosten: geen. Mail voor meer informatie naar Ans Timmerman atimmerman@landstede.nl of kijk op landstede.nl/volwassenen.

Aanmelden kan gedurende de hele zomervakantie ook telefonisch via het gratis infonummer 0800-0245666 of via de Landstede Infoshop, Grote Kerkplein 14 in Zwolle. Deze is geopend maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Hele goede zaak een dergelijke cursus! Netjes dat er geen kosten aan verbonden zijn. Ik vraag me af wie gezorgd heeft dat dit gegeven kan worden; vast een politieke partij die er ergens achter zit.
  Ongeacht welke partij: een dikke vette pluim!

  Jaren geleden ben ik ook eens gaan bijhouden wat ik zoal uitgeef. Het bleek dat als je alleen naar je rekeningafschrift kijkt je eigenlijk altijd achter de feiten aan loopt. Ik ben daarom ook bij gaan houden wat ik contant uitgeef. Nu ik dat zo’n tien jaar aan het bijhouden ben heb ik een schat aan informatie en kan ik met een druk op de knop grafische overzichten krijgen en zien waar ik gemakkelijk op zou kunnen besparen!

  Aan de ene kant een eye opener in de positieve zin: je ziet waar je gemakkelijk op kunt besparen. Aan de andere kant negatief. Zo is me opgevallen, dat stoppen met roken me eigenlijk financieel (destijds) weinig opleverde. Als ik enkele drankjes minder dronk in de kroeg of niet naar de kroeg met entree ging, maar een gewone kroeg kon ik al weer de hele week roken.

  Veel succes voor de mensen die de cursus gaan geven en volgen!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.