Deltion examencentrum bank- en verzekeringswezen

Zwolle – Studenten Bank- en Verzekeringswezen hoeven niet meer naar Amersfoort voor het examen Wet op het financieel toezicht (Wft), maar kunnen dat vanaf heden doen op het Deltion College in Zwolle. Daarvoor zijn het Deltion College en de Stichting Exameninstituut Beroepsonderwijs Financiële Sector (EBFS) een samenwerking aangegaan.

Sinds de economische crisis is het toezicht op de financiële sector enorm toegenomen. Dit heeft erin geresulteerd dat studenten van het (middelbaar) beroepsonderwijs een aantal modules moeten halen die in het kader van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht zijn. De Stichting EBFS is hierbij door de minister van Financiën erkend als onafhankelijk exameninstituut.

Door reorganisaties in de bank- en verzekeringsbranche is er veel vraag naar goed opgeleide en jonge werknemers. Tot voor kort moesten studenten Bank- en Verzekeringswezen voor hun examen naar het EBFS in Amersfoort. De ervaring heeft echter geleerd dat het aantal geslaagden stijgt, naarmate men het examen in de eigen, vertrouwde lesomgeving mag afleggen. De samenwerking heeft er in geresulteerd dat de examens voor het Wft afgenomen worden door het EBFS op het Deltion College.

De nieuwe samenwerking levert zo niet alleen een besparing op in reistijd voor studenten, maar ook meer afgestudeerden die met een kwalitatief hoogstaand diploma de krappe arbeidsmarkt betreden.

De opleiding Bank- en Verzekeringswezen wordt aangeboden door het Deltion College, waarbij studenten via een gestructureerd opleidingsprogramma en intensieve begeleiding een waardevol diploma kunnen halen. Dit diploma biedt naast een goed arbeidsperspectief ook goede doorstroommogelijkheden naar het hbo.

Het examen Wft bij Deltion is toegankelijk voor Deltionstudenten, maar ook voor mensen die hun opleiding buiten het Deltion College volgen.

Artikel delen:

Reageer