65-Jarig huwelijk

Zwolle – Vrijdag 1 juli is de dag dat de heer en mevrouw Hollander-Bakker 65 jaar getrouwd waren. Zij ontvingen van burgemeester H.J. Meijer de felicitaties namens de gemeente.

01-07-201120echtpaar20hollander-bakker206520jaar20getrouwd.jpg

De heer Wolther Hollander is geboren 27 maart 1923 (88 jr.) te Nieuw-Amsterdam en mevrouw Aaltje Bakker werd geboren 4 mei 1921 (90 jr.) in De Krim. Ze zijn getrouwd in Coevorden en hebben elkaar daar leren kennen tijdens een wandeling in het park. De heer en mevrouw Hollander hebben 2 zoons en 2 dochters, 11 klein-kinderen en 9 achterkleinkinderen. En er zijn er nog twee op komst. Zij hebben gewoond in Coevorden, Schoonebeek, Ridderkerk, Assen, De Krim en wonen vanaf 2000 in Zwolle. Het huis in De Krim werd te groot en had geen centrale verwarming en was vaak koud. In Zwolle woonden een zus van mevrouw en een broer van meneer (die met elkaar waren getrouwd) in een flat aan de Jacob van Neckstraat. Om die reden verhuisde men in 2000 naar Zwolle. De zus en broer zijn helaas inmiddels overleden.

De heer Hollander heeft 35 jaar als boring bij de NAM in Drenthe, Schoonebeek gewerkt en was daarmee altijd op zoek naar olie. In 1982 is hij met pensioen gegaan. Mevrouw Hollander was altijd thuis voor de kinderen en had als huisvrouw een zwaar beroep. De heer Hollander heeft als hobby altijd gevist, getuinierd, en houdt van televisie kijken. Mevrouw Hollander breide, deed aan gymnastiek, houdt van lezen en televisie kijken: beiden volgen alle spelletjes op televisie nauwlettend. Bijzonder om te vermelden is dat de heer en mevrouw Hollander elke keer opnieuw genoten van het feit dat ze ouders werden, vervolgens opa- en oma en daarna zelfs overgrootouders.

De gezondheid van mevrouw Hollander is nog goed. De gezondheid van de heer Hollander is helaas verslechterd. Het echtpaar heeft één keer in de week hulp in de huishouding.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer