Studenten maken speeltuin Vietnamese weeskinderen

Zwolle – ‘Ontwerp een speeltoestel voor weeskinderen in Vietnam’, zo luidde de opdracht van opdrachtgever ‘Kids@play’ (voorheen ‘Stichting Rwanda Speelt’) aan zes studenten Industrial Design en twaalf studenten Werktuigbouwkunde van het Deltion College in Zwolle. Daarmee startte een omvangrijk internationaal project, waarin de verbinding tussen diverse opleidingen binnen Deltion in ultieme vorm tot stand kwam. Begin 2012 wordt de speeltuin daadwerkelijk in Vietnam geplaatst.

img_4052.jpg

Eind vorig jaar gaf de Stichting Kids@play opdracht tot het ontwikkelen van een speeltuin voor weeskinderen in Vietnam. Dit met als doel hen hun zorgen even te laten vergeten en vooral veel speelplezier te bezorgen.

Er werden zes groepjes gemaakt van één derdejaars student Industrial Design en twee derdejaars studenten Werktuigbouwkunde, die ieder een speeltoestel voor hun rekening namen. Vorige week presenteerden zij het eindresultaat. Begeleidend docent Industrial Design Pieter Kist: ‘Het is mooi om te zien hoe binnen een groepje de verschillende disciplines werden verkend en gecombineerd, het creatieve met het klassiek technische. Samen moest dat een goed geheel worden en het resultaat mag er zijn’.

De studenten ontwierpen ‘de S-Glide’ (glijbaan), ‘de Tiki-Swing’ (zijwaartse familieschommel), springstenen (wirwar van paden met eigen karakter), ‘de Music Tone’ (springsteenobject met geluid), ‘de Spinning Flower Top’ (draaimolen) en een draaiende wipwap.

De technische tekeningen van de speeltoestellen worden binnenkort overgedragen aan de leerlingen van de opleiding Metaal van het Deltion College. Zij starten na de zomer met het daadwerkelijk produceren van de uitgewerkte ontwerpen. Vervolgens zal een groep studenten van de opleidingen Transport & Logistiek van Deltion zorgen voor het verpakken en verschepen van het materiaal naar Vietnam. In april 2012 zal de speeltuin ter plekke worden opgebouwd. Ook daar zullen studenten bij aanwezig zijn. De studenten van de opleiding Interactieve Media Vormgeving maken van dit project een documentaire.

Stichting Kids@play is een initiatief van Luke Vos, ooit zelf student Werktuigbouwkunde aan het Deltion College. Luke woont in Bali en begeleide eerder eenzelfde speelproject in Rwanda (http://rwandaspeelt.nl/). De studenten stemden tijden het proces de mogelijkheden en specificaties van hun ontwerpen steeds met Luke af. Tijdens de eindpresentaties was Luke via Skype ‘aanwezig’ om het eindresultaat te bewonderen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dan staat een futuristische schommel naast een (oud) houten gebouw. hahaha. Lijkt mij geen gezicht.

    Mooie schommel dat wel. 🙂


    ⚠️ Meld

Reageer