Donatie voor nieuwe behandelmethode melanoom

Zwolle – Stichting Linda tegen melanoom overhandigde vrijdag 1 juli een eerste cheque van € 7.500 aan Prof. Dr. John Haanen van het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL). Het geld is bestemd voor een nieuwe behandelmethode waarbij lichaamseigen lymfocyten worden ingezet om de strijd tegen tumoren aan te gaan.

overhandiging_1e_cheque.jpg
v.l.n.r. Bianca Heemskerk, Prof. Dr. J. Haanen en Hennie Machielsen

Tegen melanoom, een agressieve vorm van huidkanker is de afgelopen jaren niet of nauwelijks vooruitgang geboekt. De nieuwe behandelmethode lijkt het ziekteproces te vertragen. Dit onderzoek vindt op dit moment ook in het NKI-AVL plaats en wordt gecoördineerd door Prof. Dr. Haanen die in de Verenigde Staten is geweest om daar de benodigde kennis op te doen. Met de methode zijn in de VS al verrassende successen geboekt. "Recent zijn in Nederland bij de eerste patiënt de behandelde eigen lymfocyten ingebracht en hopelijk gaan die hun werk goed doen", laat Hennie Machielsen weten.

De Zwollenaar verloor zijn dochter Linda aan de gevolgen van melanoom en heeft vertrouwen in de nieuwe methode die levens kan redden. In Nederland is echter nog veel geld nodig om onderzoek om deze behandeling erkend te krijgen, weet Machielsen. Hij vraagt mensen, organisaties en bedrijven het goede doel te steunen. Die kunnen een eigen bijdrage storten, maar bijvoorbeeld ook zelf een actie starten. "Wij willen zoveel mogelijk patiënten met een uitgezaaid melanoom weer hoop en dus een toekomst geven", zegt Machielsen namens de stichting en haar donateurs.

Een bijdrage kan worden overgemaakt op bankrekeningnummer: 1600 57 477 t.n.v. Stichting Linda tegen melanoom te Dalfsen. Voor meer informatie: www.stichtinglindategenmelanoom.nl

Artikel delen:

Reageer