Het weer: koele zaterdag

Zwolle – Zaterdag neemt in de ochtend de bewolking vanuit het noorden steeds verder toe. Het zuidwesten maakt de meeste kans op zon. Het blijft vrijwel overal droog. In de middag maakt het uiterste noordoosten kans op een spat regen. De wind trekt aan: er staat een matige, in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig noordwestenwind. De temperatuur blijft daardoor in het noorden flink achter: het wordt niet warmer dan 16 graden. In het midden en zuiden wordt het 17 tot 19 graden. De avond en nacht naar zondag verloopt bewolkt en in het noordoosten valt een beetje regen. Elders is het droog. Het koelt af naar 10 graden aan zee en 7 graden landinwaarts.

01-07-2011_weerfoto_daliatuin_almelose_kanaal__.jpg

Dahliatuin Almelose kanaal

Zondag begint bewolkt, maar vanuit het zuidwesten klaart het in de loop van de dag op en breekt de zon steeds vaker door. In het noordoosten blijft het nog lang bewolkt. De temperatuur valt iets hoger uit: 17 graden in het noordoosten tot 20 in het zuiden. Daarbij staat een meest matige noordwestenwind.

Maandag zet de temperatuurstijging door en wordt het weer aangenaam zomerweer. De zon schijnt volop en het wordt op veel plaatsen rond of boven de 20 graden.

Dinsdag is het zonnig en droog en wordt in het zuiden de zomerse 25 graden bereikt. De dagen daarna neemt de kans op (onweers)buien weer toe.

Artikel delen:

Reageer