WijZmagazine: toegespitst op behoefte 55-plusser

Zwolle – Het WijZmagazine was deze week voor velen in Zwolle en verassing. Dit nieuwe magazine viel bij de 55-plussers door de brievenbus. Dit nieuwe concept van het WijZmagazine is een uitgave van FIZZ reclame + communicatie uit Meppel in samenwerking met WijZ voor 55-plussers in Zwolle.

  presentatie_wijz-magazine.jpg

vlnr: Michiel ten Brink (FIZZ), Gerrit van der Brug (Cosbo Zwolle), Ben Vinke (WijZ).

Het is de eerste uitgave die zich geheel richt op deze actieve doelgroep. Zij worden aangesproken op hun wensen en behoeften. Het ‘magazine voor Zwolse levenskunst’ verschijnt minimaal zesmaal per jaar en wordt geadresseerd via de post verspreid in de gemeente Zwolle.

De opzet van het magazine is door FIZZ aangepast: de lezersdoelgroep is verruimd en de inhoud richt zich op de regio en de Zwollenaren vanaf 55 jaar. Verrijking bestaat uit het aanbieden van kwalitatieve en informatieve lifestyle voor deze snelgroeiende doelgroep die de vrijheid, de tijd en het geld hebben om te genieten. WijZmagazine creëert sfeer en versterkt het wij-gevoel in Zwolle. “Een gouden greep”, vindt Gerrit van der Brug. Als voorzitter van Cosbo Zwolle (de samenwerkende ouderenbonden) ontving hij het eerste exemplaar uit handen van Ben Vinke (directeur WijZ) en Michiel ten Brink (Directeur FIZZ). “Het gaat om solidariteit”, stelt van der Brug. “Mensen hebben elkaar nodig. Dit blad brengt mensen op een actieve manier dichter bij elkaar.”

Van der Brug herkent de mensen en de locaties uit het magazine. “Het is een Zwols magazine, leuk en informatief.” lacht hij. Ben Vinke, directeur van WijZ, vult aan: “Het is een soort wonder in crisistijd. Het magazine wordt voor het grootste betaald door middel van advertenties en sponsoring.” Michiel ten Brink, directeur van FIZZ, ziet op dat terrein de mogelijkheden: “De doelgroep is voor Zwolse ondernemers bijzonder interessant. Via het magazine worden senioren geïnformeerd, ook over de producten en diensten van onze adverteerders. Een vorm van samenwerking die aan beide kanten voordeel oplevert.”

WijZmagazine wordt verspreid onder 55-plussers in de gemeente Zwolle. Het lezersbereik is minimaal 45.000 groot. Naast het papieren magazine is er ook een uitgebreide website: www.wijzmagazine.nl

Artikel delen:

Reageer