Zwolle krijgt eerste biologische lunchroom

Zwolle – Aan de Sassenstraat is zaterdagmiddag 2 juli de eerste biologische lunchroom van Zwolle geopend. De naam van de nieuwe lunchroom is De Stadsgenoot.

img_6586.jpg

De Stadsgenoot is een biologische brasserie en dat was er nog niet in Zwolle. De feestelijke opening gebeurde in het bijzijn van wethouder René de Heer en de bekende Iraans-Nederlandse schrijver, en oud- Zwollenaar, Kader Abdollah. Beiden hadden bewondering voor het initiatief en wensten de eigenaren veel succes toe. Oud- stadsdichter Alet Boukes droeg een passend gedicht voor.

img_6505.jpg

img_6515.jpg

img_6582.jpg

img_6511.jpg

img_6536.jpg

img_6555.jpg

Artikel delen:
Reacties 75
 1. nou ik vind het flauwekul, biologisch of niet ze kunnen wel van alles zeggen en ik denk dat het voor een doorsnee gezin niet betalen is!


  Maak melding

 2. Alles wat de horeca veelzijdiger maakt is goed voor de stad! En of het duurder is? Eerst eens op de menukaart kijken voor je schreeuwt Annet?
  Ik wens (ook) deze ondernemers een goedlopende tent toe!


  Maak melding

 3. OK die heb ik dan gemist. Maar vind het raar dat je een verslag van een opening doet, en dan niets over de eigenaren leest.


  Maak melding

 4. Goed initiatief! Ik ga daar zeker binnenkort even neuzen. Bijzonder dat er nog steeds mensen zijn die totaal niet bewust willen zijn van wat ze eigenlijk eten. Je kunt het flauwekul noemen Annet, ik vind het kortzichtig als je na alle zieke dieren en groenten nog steeds maar vreet wat je voorgeschoteld krijgt zonder ook maar een beetje kritisch te zijn!


  Maak melding

 5. Eigenaren zijn van buitenlandse afkomst.

  Ik moest lachen toen ik van de week in de Sassenstraat kwam en de tekst ‘biologische’ zag staan.

  Beetje Zwollenaar weet dat daar een bakkerij heeft ingezeten en deze is weg gegaan mede door een muizenplaag. Er is geen pand wat zoveel muizen heeft als deze.

  Lekker biologisch, waar muizen aan hebben geknaagd.


  Maak melding

 6. Nou nou Bert wat maakt jouw als kaaskop beter dan mensen van buitenlandse afkomst!!!!
  Ik moet gewoon lachen om jouw reactie!!
  Jaloers???? Of last van andere opgekropte frustraties??  Maak melding

 7. He Wout dat valt me nu tegen. Ik heb die foto’s bekeken en dacht dat ikzelf daar niet tussen zou misstaan. Ik voelde me al gevleid doordat ik kennelijk dan ook tot de ‘elite’ behoor, maar mijn hoop is nu weer de bodem ingeslagen. Gewone mensen zijn we.;)


  Maak melding

 8. @Wendy76:

  er werd gevraagd wie de eigenaren waren. Dit is wat ik weet, heb er verder geen oordeel over. Hoe moet ik het dan noemen, allochtonen? Mensen met zwart haar en zwarte huidskleur?

  Jij hebt blijkbaar wel een oordeel over mij. En last van frustraties? Nee, hoor. Ik zet geen overbodige uitroeptekens en vraagtekens in reacties.

  Gr.


  Maak melding

 9. Je had ook 2 dames kunnen zeggen ipv buitenlandse afkomst… Naar mijn mening doet afkomst er niet toe… 🙂


  Maak melding

 10. Zwollenaartje volgens mij zegt Bert juist dat hij niet meer wist dan dat de eigenaren van buitenlandse afkomst waren, dus hadden het met zijn kennis ook mannen kunnen zijn;)


  Maak melding

 11. Beetje Zwollenaar leest ook de Swollenaer en heeft dan zeker wel de foto (+ interview) gezien van de dames 🙂


  Maak melding

 12. Heb het artikel gelezen tussen de pagina’s en blokken met reclame.

  De eigenaresse heeft het niet makkelijk gehad zo te lezen. Helemaal uit Iran hierheen gekomen via Ankara, om bij familie en vrienden in Nederland te verblijven.

  Moeder van twee kinderen, hard gewerkt, manager geweest, HBO diploma nog behaald.

  Artikel zou zo in de Viva kunnen. Geëmancipeerde vrouw die zich sterk heeft gemaakt in de boze mannen wereld. Althans, zo komt het mij wat over.

  Dan hier opmerkingen krijgen van vnl. vrouwen (hoe kan het anders) en dat alleen over mijn reactie ‘eigenaren van buitenlandse afkomst’.

  Zeggen dat afkomst er niet toe, wel dat het dames zijn. En dan in de eerste alinea van het artikel lezen, ‘..Iraanse afkomst’.

  Wat een hypocriet geneuzel, dames. Jammer…  Maak melding

 13. @Thijs:

  Bij de biologische lunchroom kun je een muizenkeutel vinden tussen je eten. Dat is pas écht biologisch.

  En natuurlijk mensen met verschillende culturele achtergronden zoals de eigenaren het benoemen in het artikel. Kun je mooi verschillende talen leren.

  Hartstikke handig die talenkennis! Voor op vakantie!

  😉


  Maak melding

 14. Hahaha….dit allemaal te lezen doet me lachen mensen…ga gewoon eens langs en oordeel dan, of eigenlijk..oordeel niet, maar geniet!!!!
  Ik ken ze natuurlijk en wens ze alle geluk en succes daar in de Sassenstraat. En dat er niets in staat over de eigenaren kunnen zij ook niets aan doen…maar lees het volgende maar uit rondje Swolle
  http://boertienfoto.nl/media/1126b.pdf


  Maak melding

 15. Hahaha….dit allemaal te lezen doet me lachen mensen…ga gewoon eens langs en oordeel dan, of eigenlijk..oordeel niet, maar geniet!!!!
  Ik ken ze natuurlijk en wens ze alle geluk en succes daar in de Sassenstraat. En dat er niets in staat over de eigenaren kunnen zij ook niets aan doen…maar lees het volgende maar uit rondje Swolle
  http://boertienfoto.nl/media/1126b.pdf


  Maak melding

 16. @Bert. Je verhaal over die muizen is gewoon bullshit. Die bakkerij is failliet gegaan nadat ze op de Marslanden een grote bakkerij hadden gebouwd om voorverpakte-belegde broodjes te kunnen leveren. Klant liep weg en daar was de strop.
  Beetje jammer….


  Maak melding

 17. Klinkt goed; het is dan wel geen Assendorperstraat, maar elke leuke lunchroom op loopafstand is er één! Zijn er ook biologische uitsmijters te koop?


  Maak melding

 18. @ Thijs, bij de Manderijn gebruiken ze een paar biologische ingredienten.. Bij de Stadsgenoot is het eten, de koffie, de wijnen en een paar bieren en frisdranken biologisch..


  Maak melding

 19. Een goed initiatief en het is nog lekker en betaalbaar ook.
  Ik kan het weten want ik ben er geweest. Heel veel succes met deze aanwinst voor Zwolle.


  Maak melding

 20. Het feit dat er zoveel reacties zijn, laat zien dat er belangstelling voor is. de stadsgenoot is een zeer passende naam voor deze prachtige nieuwe gezonde eetgelegenheid in Zwolle. Ik adviseer iedereen er een kijkje te gaan nemen en te genieten van de biologische produkten die ze aanbieden. ik zal zelf regelmatig te vinden zijn bij de Stadsgenoot!


  Maak melding

 21. Hoe bewapend de biologische sector zich eigenlijk tegen de EHEC bacterie? Het advies is toch nog steeds om geen ongekiemde(ofzoiets) te eten?


  Maak melding

 22. Muizen zat in de binnenstad. Het wemelt ervan, ook bij de v en d daar hebben ze ook brood. Er is al heel wat over te doen geweest en het feest is nog niet over. De gemeente wil de kosten niet betalen en de ondernemers is het te duur.
  Zolang men in de binnenstad niet meer panden op/afbreekt etc en straten blijft het rustig met de muizenplagen.
  Het pand is opgeknapt dus ook de muizen zijn verhuisd. Richting melkmarkt.


  Maak melding

 23. Zwollenaartje, trap er niet in. Annet poneert maar wat, en een discussie zit er niet in…. (Zie de 2e reactie in deze draad)

  Groet van Quesjer


  Maak melding

 24. Nee Annet, we weten het nu wel. Jij zou gewoon afgekeurd vlees vreten want jou maakt het niet uit waar je vreten vandaan komt, toch? Lekker onnozel blijven….


  Maak melding

 25. Het maakt mij inderdaad niet uit. vlees dat in nederland in de winkels ligt heeft een strenge keuring ondergaan en daar mankeert in de regel niets aan.
  kijk ik bij albert heijn in de schappen bij het biologische vlees dan betaal ik daar een hoge prijs voor. en nou willen jullie mij wijs gaan maken dat deze biologische lunchroom betaalbaar is!!!


  Maak melding

 26. Misschien moet je gewoon maar eens een keertje langs gaan en op de kaart kijken Annet.. Duurste gerecht op de kaart is een maaltijdsalade en die kost 14,50… Maargoed als je dat niet te betalen vindt..


  Maak melding

 27. Annet, als je als ‘doorsnee gezin’ wel boodschappen kan doen bij de albert hein dan kan je ook wel een (biologisch)lunchroom betalen.  Maak melding

 28. @Zib ik heb mijn bronnen. Of moet ik nu een link van het internet aan je geven zodat je het na kan lezen? Zo werkt het niet.

  Mijn decennia aan ervaringen in de binnenstad als ondernemer en ons kent ons, hoor en weet ik genoeg.

  Muizenplaag opgelost door een verbouwing van een pand? Dacht het dus niet. Die blijft en wordt groter en groter. Dus denken dat je een biologisch hapje naar binnen werkt? Vast wel, met wat muizen uitwerpselen. Geeft niet verder, het gaat om het idee dat biologisch eet.

  Als de eigenaren van deze biologische lunchroom eens hadden geïnformeerd bij andere ondernemers, dan hadden ze het kunnen weten.

  Hoogst waarschijnlijk, hebben ze dat niet gedaan. Geeft niet verder, lekker onnozel blijven.

  En de klant denkt een biologisch produkt te eten. HAHA.

  De onnozele klant. De goed geïnformeerde klant / Zwollenaar doet daar geen stap binnen.

  Gr.  Maak melding

 29. Annet, biologisch vlees is de hogere prijs waard. Dat je dan niet elke avond 2 kg vlees op tafel kan zetten, is iets wat je er voor over moet hebben. De dieren zullen je dankbaar zijn.


  Maak melding

 30. Bert, wil jij nu beweren dat in deze zaak niet hygienisch gewerkt wordt of kan worden door de muizen? Hoe doen andere restaurants dat dan? Als het grondwaterpeil stijgt hebben volgensmij alle kelders van de stad last van muizen. Wat maakt het dan dat hier de uitwerpselen in het eten zou zitten en bij de rest niet. Of gaat de kennis van je ‘bronnen’ alleen over specifiek over deze zaak wat dan toch wel merkwaardig dan is.

  Voor de rest ik eet zelf elke dag vlees en vind ik biologisch vlees duur, maar er zit zeker meer smaak aan biologische producten. Soms een stukje bewustwording van wat je eet kan geen kwaad. Het is maar net in hoeverre het bij je past. Een keer een avondje geen vlees is voor velen ondenkelijk tot ze eens de moeite nemen om een vegetarische maaltijd te proberen. Bij werkte het wel verhelderend en ik ging er niet dood aan. Aanrader dus!


  Maak melding

 31. Hahahahahaha ik lach me kapot om je Bert038! Dan zijn er al heel wat onnozele Zwollenaren daar binnen geweest.. Ik vind je niet alleen grappig maar ook wel een beetje brutaal worden trouwens.. In plaats van alleen maar dit soort dingen beweren ( en zogenaamd weten na al je ervaringen) ga gewoon lekker een keer langs en see for yourself 🙂


  Maak melding

 32. Ben er vandaag wezen lunchen. Een keurige zaak, mooi en eenvoudig ingericht, leuk terrasje (nu het weer nog :)) en heerlijk gegeten voor ?? 10 pp. Een aanrader.


  Maak melding

 33. Ik vind hier een beetje van beide (dus voor en tegen) kampen een dwangmatige ondertoon naar voren komen…

  Laat iedereen gewoon lekker zelf weten voor of tegen te zijn, wel of niet te willen gaan, er wel of niet achter te staan, laat iedereen gewoon zijn eigen keus hebben zonder dat je diegene probeert over te halen wel of niet bewuster oid te zijn….


  Maak melding

 34. Wat voor een bron wou je hebben? Een link op het internet zodat jij het fijn kan nalezen vanuit je luie stoel?

  Ondernemers onderling weten veel meer dan dat de burger weet. Vraag het maar aan de gemeente wat zij hebben gedaan aan de muizenplaag die gemeente Zwolle al jarenlang teistert. En als ze zeggen dat het opgelost is, kun je fijn een broodje eten in de binnenstad.

  Want de gemeente zal niet liegen tegen je.

  Gr.


  Maak melding

 35. Bert,

  Je suggereert dat je ondernemer bent. Verwacht je grote concurrentie van deze lunchroom?

  Of is het misschien zo dat de ‘Ondernemers onderling’ het gewoon niet zo hebben op nieuwkomers?  Maak melding

 36. @Marcello. Moet het voor jou zinvol zijn dan voordat ik een reactie mag plaatsen? Bedankt trouwens voor jouw zinvolle en uitgebreide reactie(s).

  @Bernard. Een lunchroom is voor mij geen concurrentie. En nee, zo is het misschien niet. Niet in mijn tak van sport.

  Heb je de gemeente al gebeld?


  Maak melding

 37. Bert, ik loop hier al wat jaartjes mee. Jouw inbreng hier is nog pril, en kil 😉

  Ongemerkt heb je veel reclame voor je Stadsgenoot gemaakt. Ik ga net als Bernard op korte termijn naar de nieuwe lunchroom. Uiteraard zal ik scherp op alles wat maar met muizen te maken kan hebben letten.


  Maak melding

 38. waarom hoor je succesvolle ondernemers nooit klagen?

  en sinds wanneer zijn de ondernemers geen burgers meer?

  bert leeft in een fantasiewereldje waar de ondernemers een onzichtbare strijd tegen de muizen leveren om de burgers maar te beschermen.hahaha


  Maak melding

 39. Ik heb alle reacties zitten lezen. En wat mij opviel dat er voor en tegenstanders zijn en er mensen zijn die uit ervaring praten en mensen zijn die maar wat roepen. Maar wat me het meest opviel dat er ook met modder wordt gegooid als opmerkingen “biologisch met muizenkeutels” etc. Wat lijkt mij het naar als je met je zelf dusdanig in de knoei zit dat je dit soort reacties schrijft. Ik kan me niet voorstellen dat je je zelf dan nog een prettig/leuk mens kan vinden. Ga eens een keer daar eten! en uiteraard het eten goed controleren op muizekeutels en mocht je er een vinden kan je natuurlijke de inspectie op af sturen. Ik denk namelijk dat er voor deze lunchroom geen uitzondering gemaakt wordt en zij ook aan bepaalde hygienenormen moeten voldoen. Maar het meest bijzondere is dat er mensen zijn die met modder gooien en blijkbaar verwachten dat anderen gaan volgen. en je moet je helemaal schamen als je ondernemer bent en een andere ondernemer onderuit wilt halen. We weten met zijn allen dat het grote lef van deze twee vrouwen is om aan een onderneming te beginnen. Er zit een grote pasie achter. Ik wens ze heel veel succes. En als ik niet iets heel duurs kan eten, probeer ik een keer het goedkoopste uit.


  Maak melding

 40. @john, als je eens boodschappen bij AH zou doen zou je weten dat deze niet duur is!! en dat zeg ik niet alleeen omdat mijn dochter daar nou toevallig werkt!!


  Maak melding

 41. echtwel dat je dat alleen zegt omdat je dochter er werkt!…..*zucht*wat heeft dat er nou mee te maken?

  Albert Hein niet duur? Moet je eens kijken naar die biologische producten daar.:)

  Natuurlijk is de appie duurder kom op zeg…


  Maak melding

 42. @Bert038:

  Mijn decennia aan ervaringen in de binnenstad als ondernemer en ons kent ons, hoor en weet ik genoeg.

  Ondernemers onderling weten veel meer dan dat de burger weet.

  ———————————–

  dit soort dom gewauwel hoor je idd alleen van ondernemers. In zo’n kringetje begint het vanzelf te stinken (muizen).  Maak melding

 43. @john
  als je de concumentenbond testen in de gaten houdt zul je zien dat ah niets duurder is dan bv de c1000 en soms zelfs goedkoper.en dat ze stukker goedkoper zijn dan superdeboer.

  en wat betreft de negatieve en groffe reacties op deze biologische lunchroom.
  het is bekend dat door de anabole steroide en vele antibiotica die in het gewoon vlees worden gepompt mensen agressiever worden.
  1+1=2??

  veel succes dames een mooie aanwinst voor de stad EN de sassenstraat.
  wordt steeds leuker om in deze straat rond te neuzen.


  Maak melding

 44. Hahaha, en dat door een opmerking als ?buitenlandse afkomst? en overlast van muizen.

  Beide zijn feiten en nu zit ik volgens Ayesenur met mezelf in de knoei. hahaha.

  Wacht maar op de herfst, dan komen de muizen weer in rijen van twee gezellig huishouden.

  En ik eet op plekken in de Zwolse binnenstad waar ik niet hoef te controleren op muizekeutels of op een geel randje broodkorst.

  Gr.  Maak melding

 45. Wat een gekakel, ga allemaal daar lunchen. Volgende week ga ik er zeker lunchen met mijn zus als ik 2 dagen in Zwolle ben. Weet zeker dat wij er gaan genieten, hartelijke groet Mieke en Wilma uit Amersfoort.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.