Het weer: weinig verandering

Zwolle – Maandag schuift de grens van de bewolking maar nauwelijks op, het noordoosten en oosten hebben nog steeds veel bewolking (al wordt deze geleidelijk wel iets dunner). In de rest van het land schijnt de zon volop en wordt het 20 graden of meer. Onder de bewolking wordt het slechts 17 graden. Er staat een zwakke tot matige wind, die in de loop van de dag vanuit het noordwesten naar het noorden draait.

03-07-2011_weerfoto__haesterveer.jpg

Haersterveer

Dinsdag belooft het vrijwel overal zonnig te worden. Alleen in Groningen en Drenthe kan de bewolking nog lang hardnekkig zijn. Later op de dag krijgt het zuidwesten te maken met sluierbewolking, op nadering van een storing. De wind is zwak uit variabele richtingen. De temperatuur loopt flink op. Het wordt 19 graden in het noorden tot een zomerse 25 graden in het zuiden. In de nacht van dinsdag op woensdag neemt de hoge bewolking vanuit het zuidwesten verder toe.

Woensdagochtend trekt vanuit het zuidwesten een storing met buiige regen binnen. In de middag activeren de buien en is er vooral in het binnenland ook kans op onweer De dagen daarna is het wisselvallig: wolken, zon en buien wisselen elkaar af. De middagtemperatuur is met ongeveer 22 graden vrij normaal voor de tijd van het jaar.

Artikel delen:

Reageer