Muziek in de tent

Zwolle – Zondag 10 juli is er weer Muziek in de Tent aan het Assendorperplein. Dit keer met medewerking van een jazzkwartet met Herman Nijkamp en Jacco van Santen en dit weer ter gelegenheid van het Northsea Jazz Weekend.

 muziek_in_de_tent.png

Het “Herman Nijkamp kwartet” is een formatie die steeds meer naam begint te krijgen. Niet voor niets wordt Herman ook wel de nederlandse Mark Murphy genoemd, omdat zijn stem die van Mark heel dicht benaderd. De andere musici van het kwartet zorgen voor solistisch vuurwerk en een stuwende begeleiding. Door het ontbreken van de drums krijgt dit kwartet een heel eigen karakter en geluid, waardoor de afzonderlijke kwaliteiten van de musici nog beter tot hun recht komen.  

Herman (trompet/zang) had les van Ack van Rooyen en werkte samen met o.a Ben Herman, Henk Meutgeert, John Engels , Harry Emmery, Ronnie Cuber en Philip Catherine. Daarnaast maakt hij deel uit van de bigband "JazzArt" en het "Millenium Jazzorchestra". Door zijn fantastische zang is hij een gerespecteerd jury lid, bij verschillende jazzvocalisten concoursen. In 2003 speelde hij met het "millenium jazzorchestra" op het NorthSea Jazzfestival.

Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje. Uiteraard bij Eureka weer overheerlijke pannenkoeken van Ed. Tijd: 14.00 – 16.00 uur.

Artikel delen:

Reageer