Gemeente en provincie investeren in duurzaamheid

Zwolle – De provincie Overijssel en de gemeente Zwolle willen gezamenlijk totaal € 2,8 miljoen investeren om tenminste 29 gemeentelijke gebouwen in Zwolle van zonnepanelen te voorzien. Met deze investering wil de gemeente niet alleen concreet uitvoering geven aan duurzaamheid in de stad maar ook een voorbeeld zijn voor andere partijen in Zwolle.

Inmiddels is de aanbestedingsprocedure achter de rug. De definitieve gunning moet nog plaatsvinden. Eerst zal de gemeenteraad het voorstel op maandag 11 juli behandelen.

De gemeente wil de panelen aanbrengen op de nieuwe brandweerkazerne, het nieuwe zwembad en 27 bestaande gemeentelijke gebouwen. Het totale beschikbare dakoppervlak van de 27 bestaande gemeentelijke panden is 9584 m2. Dit betekent dat de totale energieopbrengst ten minste 500.000 Kwh bedraagt. Met de plaatsing van de zonnepanelen wordt gelijk een bijdrage geleverd aan de klimaatdoelstellingen van de provincie Overijssel. Wethouder Erik Dannenberg: “In Zwolle maken we werk van duurzaamheid. We hebben immers een stad over te dragen aan de volgende generaties. Met het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke panden maken we samen met de provincie Overijssel een goede stap naar een eigen energievoorziening”.

Artikel delen:

Reageer