Meer autodateplaatsen beschikbaar voor Greenwheels

Zwolle – Het aantal autodateplaatsen in Zwolle wordt uitgebreid van 20 naar 28. Greenwheels, één van de drie autodate aanbieders in de stad, vroeg 8 extra plaatsen en heeft deze vandaag van het college toegekend gekregen.

“Autodaten is een prima instrument om het autogebruik in Zwolle te beperken maar tegelijkertijd mensen toch de mogelijkheid te bieden van een auto gebruik te maken. Het draagt bovendien ook bij aan duurzaamheid”, legt wethouder René de Heer uit. “Op de lange termijn kan autodaten zelfs de parkeerdruk in woonwijken terugdringen”.

Op dit moment heeft Greenwheels 13 autodateplaatsen in Zwolle, dit worden er dus 21. Greenwheels kiest haar plaatsen in de buurt van doelgroepen die (mogelijk) interesse hebben in autodaten. Bijvoorbeeld mensen die veel gebruik maken van het openbaar vervoer, zelf geen auto hebben of wonen in een wijk met een hoge parkeerdruk.

De mogelijke nieuwe autodateplaatsen zijn: Emmawijk ter hoogte van nr. 11, Groot Wezenland ter hoogte van Kerkbrugje, parkeerterrein Wilhelminasingel (2 plekken), Trompstraat ter hoogte van wijkcentrum, Oosterlaan nabij Van Karnebeekstraat, Palestrinalaan tegenover Louis Armstrong flat, Backermarke nabij de Commissarislaan. Het voorstel wordt nog ter inzage gelegd

Artikel delen:

Reageer