Parkeergarage Diezerpoort krijgt facelift

Zwolle – De binnenkant van parkeergarage Diezerpoort krijgt een facelift. Het doel is om van de garage een functioneler, veiliger en prettiger verblijfsgebied te maken. Daarnaast wil de gemeente bereiken dat de parkeergarage beter bekend wordt en zo beter benut wordt.

Op dit moment kent de parkeergarage zowel voor voetgangers als automobilisten een aantal tekortkomingen. Zo is de garage niet overal overzichtelijk, de bewegwijzering is niet altijd duidelijk, het onderscheid tussen het voetgangersgebied en daar waar auto’s mogen rijden, is niet helder en de verlichting en beveiliging is niet meer op het gewenste niveau. Deze beperkingen staan een beter gebruik van de garage in de weg.

De verbetermaatregelen bestaan onder andere uit LED verlichting (duurzame vorm van verlichting), een lichtblok, kleurgebruik, belijning, bebording en camera’s. Met het pakket aan maatregelen moet beter inzichtelijk worden welk deel van de garage voor welke doelgroep, automobilist of voetganger, bestemd is en waar de verschillende entrees zich bevinden. Bovendien verbetert hiermee de veiligheid en uitstraling van de garage. De opwaardering van de garage wordt gecombineerd met maatregelen die nodig zijn vanuit groot onderhoud.

Wethouder René de Heer: “Dankzij de verbetermaatregelen wordt de garage een aantrekkelijke parkeergelegenheid en vormt zo voor veel bezoekers een mooie en prettige entree naar de Zwolse binnenstad”.

Artikel delen:

Reageer