GH-studenten ontvangen certificaat digibordgebruik

Zwolle – Zeventien pabo-studenten van de Gereformeerde Hogeschool (GH) in Zwolle ontvingen afgelopen vrijdag een Netwijscertificaat voor het gebruik van het digibord.

certificaatuireiking_digibord.jpg

Op de GH is het gebruik van digiborden opgenomen in de lessen. De zeventien studenten volgden twee maanden lang vrijwillig een cursus om nog meer te leren over het gebruik van het digitale schoolbord en om een certificaat te behalen. Tijdens de lessen en de huiswerkopdrachten leerden ze over de techniek, maar ontwikkelden ze vooral didactisch inzicht met betrekking tot het digibord. De individuele eindopdracht bestond uit het maken van een digibordles, die door Netwijs ondermeer beoordeeld werd op interactie en het stimuleren van de zintuigen. De certificaten werden uitreikt door GH-docent Henk Averesch.

De laatste tijd schaffen steeds meer basisscholen digiborden aan. Het belang van een goed gebruik van deze borden neemt dus toe. De studenten van de Gereformeerde Hogeschool kunnen hun kennis en didactisch inzicht met betrekking tot het digibord toepassen tijdens hun stages en in hun latere werk.

Artikel delen:

Reageer